Mardinden bin 200 genç, 5 ili gezecek

Mardinden bin 200 genç, 5 ili gezecek


MARDİN (A.A) - Mardinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında, ilk etapta 200 genç, 5 ili gezecek.
     Gençler, Elazığ, Hatay, Adana, Erzurum ve Gaziantepi gezmek üzere Gençlik Merkezi Bahçesinden otobüslerle uğurlandı.
     Gençleri uğurlayan Mardin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Kuzu, projenin aksaksız devam etmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Gençlerin yaşadığı heyecan ve mutluluğa ortak olduğunu belirten Kuzu, Proje kapsamında toplam bin 200 öğrenci, ilimizden bu beş ile gidecek. Her dönemde aynı coşkunun yaşanmasını, gençlerimizin gezilerle kendine güvenlerinin artmasını diliyoruz. Ayrıca bu geziler, güzel dostlukların oluşması için iyi bir fırsattır. İlk etapta 200 gencimizi uğurladık dedi.
     Kuzu, projenin gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması açısından da önemli olduğunu belirtti.
     Mardinin zengin ve dünya medeniyetlerine örnek olacak bir kültürel mirası olduğunu ifade eden Kuzu, bu kültürel mirası misafirperverlikleriyle harmanlayıp beş farklı ilden ağırlayacakları bin 280 gençle paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinden bin 200 genç, 5 ili gezecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER