Mardin Kent Meclisi davası

Mardin Kent Meclisi davası -Terör örgütü PKKnın KCK/TM yapılanmasına bağlı olarak Mardinde Kent Meclisi adı altında faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 19u tutuklu 46 sanığın yargılanmasına ba


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın KCK/TM yapılanmasına bağlı olarak Mardinde Kent Meclisi adı altında faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 19u tutuklu 46 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 46 sanıktan 32si hazır bulundu, diğer sanıklar ise mazeret bildirerek katılmadı.
     Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasından sonra mahkeme başkanı, iddianamede yer alan gizli tanık ifadelerini ve sanıklara isnat edilen suçlamalarda terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü PKKnın KCK/TM yapılanmasına bağlı olarak Mardinde Kent Meclisi adı altında toplantı, yürüyüş ve gösterilere katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açıldığını söyledi.
     Mahkeme heyeti, daha sonra sanıklara savunma yapmaları için söz verdi. Savunmalarını Kürtçe yapmak isteyen sanıkların talepleri reddedildi.
     Başkan, duruşma tutanağına, Sanıklar mahkememizin anlamadığı Kürtçe olduğu tahmin edilen bir dilde beyanda bulundukları görüldü diye yazdırdı.
     Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
     İddianamede, sanıklar hakkında TCKnın 314/2. maddesinde göre, terör örgütü üyesi olmak suçundan 10ar yıla kadar hapis isteniyor.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Mardin Kent Meclisi davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER