Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk Kızıltepede

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk Kızıltepede -Türk: Tahliye olan belediye başkanlarının görevine iade edilmesi gerekir


MARDİN (A.A) - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, tahliye olan belediye başkanlarının görevine iade edilmesi gerektiğini söyledi.
     Kızıltepe Belediyesini ziyaret ederek, burada KCK davasından tutuklandıktan sonra tahliye edilen Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ferhan Türk ile bir süre görüştü.
     Gazetecilerin tahliye olan eski belediye başkanının durumu ile ilgili sorularını yanıtlayan Türk, şunları söyledi:
     Tahliye olan belediye başkanlarının görevine iade edilmesi gerekir. Ama devletin bir politikası vardır. Bazı arkadaşlarımız beraat etmesine rağmen bunu işletmediler. Bu partimize karşı bir ön yargılı yaklaşımdır. Bugün mahkemeler tarafından serbest bırakılıyorsa görevine dönmemeleri demokrasi açısından içinde bulunduğumuz barış süreci açısından büyük bir eksiklik olur. Bu sürecin de çok iyi değerlendirilmesi lazım. Biz hep haksızlığa hukuksuzluğa karşı çıktık. Bugün Ferhan başkanın iade edilmemesi bir hukuksuzluğun devamı olarak değerlendiririz. Umut ederim ki bugün böyle bir süreçte kapsayıcı daha hukuki yaklaşım ortaya çıkar.
    
     Muhabir: Adnan Koçhan / Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk Kızıltepede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER