Mardin Valisi Ayvaz:

Mardin Valisi Ayvaz: AB üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için 20 kente destek verilecek. Pilot illerden biri Mardin


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AB üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için 20 kente destek verileceğini, pilot illerden birinin Mardin olduğunu bildirdi.
     Ayvaz, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğine (AB) Entegrasyon Sürecini Destekleme Faaliyetleri Projesi kapsamında Valiliklerde Avrupa Birliği İçin Kapasite Oluşturulması Projesinin hazırlandığını kaydetti.
     Projenin kent için büyük bir şans olduğunu ifade eden Ayvaz, şunları söyledi:
     Bu tür projeler kentin yeni ve gülen yüzü olacak. Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, AB üyelik sürecinin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için 20 kente destek verilecek. Pilot illerden biri olarak seçilen Mardinde, iletişim kapasitesini geliştirmek amacıyla 4 bölgesel çalıştay gerçekleştirilecek. İhtiyaç analizinin sonuçlarından yararlanılarak, ilimizin ihtiyaçları paralelinde oluşturulacak iş planıyla, yurt dışından katılacak olan 5 uzmanın desteğiyle kapasite geliştirme faaliyeti yapılacak. Uluslararası işbirliği olanakları yaratabilmek için ilimizden 2 kişi, AB-Türkiye Ağ Oluşturma Konferansına katılacak. Ayrıca çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardin Valisi Ayvaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER