Marmara Depreminin 13. yıl dönümü

Marmara Depreminin 13. yıl dönümü -Eskişehirde yaşayan depremzede berber, felaketin yıl dönümünde bedava tıraş geleneğini sürdürdü


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde yaşayan, Marmara Depremi afetzedelerinden berber Ömer Faruk Akceylan, depremin 13. yıl dönümünde bedava tıraş geleneğini sürdürdü.
     Akceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 Ağustos 1999daki depreme ailesiyle Kocaelinin Gölcük ilçesine bağlı İhsaniye beldesindeki evlerinde yakalandığını bildirdi.
     Kendilerinin evlerinin çevresindeki 9 binanın yıkıldığını, evlerinin hasar gördüğünü ve depremden sağ kurtulduklarını belirten Akceylan, şöyle konuştu:
     Depremde berber dükkanımız yıkıldı. Daha sonra memleketimiz Eskişehire geldik ve berberlik mesleğini babamla 17 Ağustos Berberi adıyla açtığımız dükkanda sürdürmeye başladık. Her yıl 17 Ağustosu unutturmamak adına babamın başlattığı bir günlük ücretsiz tıraş kampanyasını şimdi ben sürdürüyorum. Müessese ayakta olduğu sürece de 17 Ağustoslarda müşterilerimizin tıraşlarını ücretsiz yapmaya devam edeceğim.
     Akceylan, bu yıl 17 Ağustosun Ramazan Bayramı öncesine rastlamasından dolayı bedava tıraş uygulamasında yoğunluk yaşadığını anlattı.
     Her depremde Marmara Depremini ve hafızalarında bıraktığı acıları yeniden yaşadıklarını dile getiren Akceylan, Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Oktay Özden / Sedat Gök
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Marmara Depreminin 13. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER