Marmara Depreminin 13. yıl dönümü

Marmara Depreminin 13. yıl dönümü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -17 Ağustosu bir daha yaşamamak için tedbirli olmalıyız


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 17 Ağustosta gerçekleşen Marmara Depreminin bir daha yaşanmaması için tedbir alınması gerektiğini bildirdi.
     Güzelbey, Marmara Depreminin 13. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 17 Ağustos 1999 sabahı gerçekleşen, Kocaeli Gölcük merkezli depremin binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesinin millet olarak yürekleri dağladığını belirtti.
     Acı veren, binlerce insanın ölümüne, bölgedeki bir çok kentin harap olmasına yol açan Marmara Depreminin üzerinden 13 yıl geçtiğini hatırlatan Güzelbey, en büyük işin mühendislik tedbirlerinin hayata geçirilmesi olduğunu belirterek, ev alırken sağlam yapıların tercih edilmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Yaşanan acılardan mutlaka dersler çıkarılması gerektiğini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bunun için de yerleşim yerlerinin iyi seçilmesi, depreme karşı dayanıklı mimari yapıların yapılması ve yasal mevzuat uyulması ve kamunun kontrol mekanizmasının iyi işletilmesi gerek. Ama en önemlisi de depreme karşı vatandaşlarımızın eğitilmesidir. Bu amaçla, İtfaiye Eğitim Amirliğimiz tarafından deprem ve yangın gibi felaketlere karşı vatandaşlarımızı 7 aylık dönem içinde 10 bin 500 kişiye eğitim verilerek 2012 yılı bitmeden rekor sayıda kişiye ulaşılarak bilinçlendirilmiştir.
     Güzelbey, depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Marmara Depreminin 13. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER