Marmara depreminin 13. yıl dönümü

Marmara depreminin 13. yıl dönümü -Depremde hayatını kaybedenler için deprem şehitliğinde Kuran-ı Kerim okundu


SAKARYA (A.A) - Sakaryada 17 Ağustos 1999daki Marmara depreminde hayatını kaybedenler için deprem şehitliğinde Kuran-ı Kerim okundu.
     Serdivan Belediyesince depremin 13. yıl dönümünde Serdivan Deprem Şehitliğinde program düzenledi. Müftülüğün görevlendirdiği din görevlileri şehitlikte Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.
     Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları da şehitlikte dua etti.
     Depremde 7 yaşındaki oğlunu kaybeden Mehmet Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 katlı binanın enkazında kaldıklarını belirterek, Enkazdan çıktığımızda çocuklarımızın ağladığını gördüm. Çocuklarımı görünce dayanamadım bayıldım. Komşular yardım etti ve ilk olarak ölen oğlumu çıkarttık. Battaniyeyle üzerini örttük. Allah o acıların tekrarını bize göstermesin dedi.
     Enkaz yığınları arasında kızını kaybeden Ayşe Sert ise kızının acısıyla yaşadığını ifade ederek, Ağlama dediler bana ama ağlamamak mümkün mü- Evlat acısı yaktı ciğerlerimi, kavurdu. Kızımın acısını unutamıyorum. Bugün hala deprem günü yaşadıklarımı yaşıyorum. Her Cuma günü buraya geliyorum. Acımı hiçbir şey bastırmıyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir. Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Marmara depreminin 13. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER