Marmara depreminin 13. yılı

Marmara depreminin 13. yılı -İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan: Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiyenin deprem kuşağı üzerinde bulunması dolayısıyla olası depremlere hen an hazırlıklı olunması gerektiğini bildirdi.
     Doğan, Marmara depreminin 13. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, depremin değil, kalitesiz binaların can aldığının herkes tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu ifade ederek, depremleri en az can ve mal kaybıyla atlatabilmek için, bu alandaki eksikliklerin tespit edilmesi, gerekli örgütlenmelerin yapılması ve etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkati çekti.
     Türkiyenin deprem kuşağı üzerinde olması nedeniyle olası depremlere her an hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirerek, İzmit Belediyesi olarak son derece duyarlı ve sistematik bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.
     Doğan, bu çalışmalar kapsamında Jeofizik Mühendisleri Odası ile protokol imzalandığını ve Türkiyede belediyecilik anlamında bir ilk olarak parsel bazında zemin etütleri yapıldığını belirterek, deprem sonrasında ağır, orta ve az hasar alan binalar için birçok işlem yapıldığını bildirdi.
     Hasarlı binaların yıkımı ile ilgili olarak yetkili kurumlara bilgilendirmeler yapıldığınına yer verdiği açıklamada, orta hasarlı olan ancak gerekli güçlendirmeleri yapılmayan binalarda güçlendirme ruhsatı işlemlerinin tamamlanmayanların ağır hasarlı konumuna düşürüldüğünü kaydetti.
     Doğan, İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından sokak sokak her bina ölçeğinde çalışmalar yapılarak sınırları içinde bulunan alanda Kentsel Risk Analizi Raporu hazırlandığı belirterek, Deprem sonrasında yasal bir zorunluluk haline gelen zemin etütleri profesyonel bir ekip tarafından Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca onaylı laboratuvarlarca gerçekleştirilmektedir. Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan bu çalışmalarımızı plansız ve kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermeyerek devam ettiriyoruz. ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Marmara depreminin 13. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER