Marmara kıyısında rezervasyon iptali Ege kıyısında

Marmara kıyısında rezervasyon iptali Ege kıyısında kalabalık -Balıkesirin, Kurban Bayramından iki gün önce yağan kuvvetli yağmurun olumsuz etkilediği Marmara Denizi kıyısındaki tatil beldelerinde rezervasyon iptalleri yapılırken, Ege Deni


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin, Kurban Bayramından iki gün önce yağan kuvvetli yağmurun olumsuz etkilediği Marmara Denizi kıyısındaki tatil beldelerinde rezervasyon iptalleri yapılırken, Ege Denizi kıyısına ilgi yoğun oldu.
     Erdek ilçesine bağlı, Marmara Denizine kıyı tatil beldesi Ocakların Belediye Başkanı Hüseyin Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim salı günü etkili olan kuvvetli yağışın, bölgede ciddi hasara yol açtığını söyledi.
     Erdekin Ocaklar ve Narlı civarı ile Marmara Adasında yağış nedeniyle sel felaketi yaşandığını dile getiren Durak, şunları kaydetti:
     Köy ve bahçe yolları, su şebekeleri ve alt yapı büyük zarar gördü. Yağışın yol açtığı zararı izleyenler, okuyanlar ve duyanlar, bölgedeki rezervasyonlarını iptal ettirdi. Kurban Bayramına hazırlanmıştık ancak doğal afetle karşılaştık. Oteller, ev pansiyonları bayramı iyi geçirmenin planlarını yapıyordu. Yüzde 80nin üzerinde rezervasyon iptalleri oldu. Sadece Ocaklardaki doluluk oranımız yüzde 5te kaldı. Bölgeyi düşünürseniz binlerce kişi, tatile gelmekten vazgeçti.
    
     -Ege kıyısı hareketli-
    
     Marmara Denizine kıyı tatil beldelerinde rezervasyon iptalleri yaşanırken, Ege Denizi kıyısına ilgi yoğun oldu.
     Balıkesirin Ayvalıktan Altınoluka kadar uzanan Edremit Körfezindeki sahil bandı, Kurban Bayramını, diğer ekim aylarına oranla iyi geçirdi.
     Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, güney sahilleri kadar olmasa da Akçay ve çevresindeki tatil bölgelerinin Kurban Bayramını kalabalık geçirdiğini söyledi.
     Oteller ile ikinci konutların, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla birleştiğinde 6 günlük tatilde dolduğunu dile getiren İnceoğlu, Havalar biraz serinlese de gündüz sıcaklıkları denize girmek için elverişli oldu. Ekim ayında denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler Edremit Körfezine geldi dedi.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Marmara kıyısında rezervasyon iptali Ege kıyısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER