Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa:

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: -Marmarabirlik, Gold ile Gemlik tipi sofralık zeytinin makus talihini yenmiştir artık. Sadece dünyanın değişik ülkelerinde değil, Türkiyede de az tuzlu zeytinin tüketimi artmıştır


BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik, Gold ile Gemlik tipi sofralık zeytinin makus talihini yenmiştir artık. Sadece dünyanın değişik ülkelerinde değil, Türkiyede de az tuzlu zeytinin tüketimi artmıştır dedi.
     Asa, yazılı açıklamasında, Marmarabirlikin Ramazan ayı öncesi son yılların en yüksek üretim ve satışını gerçekleştirdiğini belirterek, sadece yüzde 2,5 tuz oranına sahip Gold başta olmak üzere, sofralık salamura, yağlı ve kuru sele, yeşil çizik ve kırma, zeytin ezmesi ve zeytinyağı satışlarının önemli ölçüde arttığını bildirdi.
     Marmarabirlik ürünlerinin Ramazan ayı nedeniyle hazırlanan erzak paketlerinde de yer aldığını ifade eden Asa, satışların artmasında reklam kampanyasının da etkili olduğunu belirtti.
     Asa, yüksek miktarda tuz tüketiminin insan sağlığına olumsuz etkileri dikkate alınarak Ar-Ge birimince uygulanan teknikle olgunlaştırılan ve üretiminde kesinlikle kimyasal kullanılmayan Goldun dünya pazarlarına yönelik geliştirilmesine karşın iç piyasada da çok tutulduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Goldu geçen yıl ağustos ayında ilk kez piyasaya sürdüğümüzde beğenileceğini biliyorduk. Çünkü dünya milletleri, bizim geleneksel salamura tekniğiyle olgunlaştırdığımız çok tuzlu zeytinimizi yemiyor. Marmarabirlik, Gold ile Gemlik tipi sofralık zeytinin makus talihini yenmiştir artık. Sadece dünyanın değişik ülkelerinde değil, Türkiyede de az tuzlu zeytinin tüketimi artmıştır. Ramazanla birlikte televizyon ve radyolarda yayınlanmaya başlanan yeni reklamlarımız da satışlarımızın artmasında etkili olmuştur.
     Asa, günümüz koşullarında gıda güvenliğinin öneminin arttığını, hiç tuz bulunmayan siyah salamura zeytinin, gıda güvenliği açısından risk oluşturan kimyasallarla üretildiğinin unutulmaması gerektiğine dikkati çekerek, Hiçbir şekilde kimyasal madde kullanmadığımız Marmarabirlik ürünleri, sağlığına önem verenler için güvenli bir markadır. Marmarabirlik bu nedenle hem tüketici nezdinde hem de Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinin (UZZK) beyaz listesinin en başında yer almaktadır görüşüne yer verdi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER