Marmariste kent meydanı inşaatı tartışması

Marmariste kent meydanı inşaatı tartışması -AK Parti İlçe Başkanı Mete: -Belediye Başkanı Ali Acar, genel başkanına mahcup olmamak için vatandaşın parasını çöpe atıyor


MUĞLA (A.A) - AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete, Marmaris Belediyesi tarafından yaptırılan kent meydanı inşaatının kaçak olduğunu iddia etti.
     İlçe Başkanı Mete, Marmaris Belediyesinin AK Partili Belediye Meclis üyeleri Mustafa Karacan ve Zehra Tavacı ile Armutalan beldesindeki Pineta Deluxe Otelde basın toplantısı düzenledi.
     Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Muğla Valiliği tarafından görevlendirilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince inşaat alanında inceleme yapıldığını belirten Mete, yapılan inceleme sonunda iki kurumunda da gönderdikleri yazıyla inşaatın durdurulması yönünde görüş bildirdiğini söyledi.
     Mete, inşaatın yan tarafta bulunan birinci derece arkeolojik sit ilan edilen İyilik Kayalıklarının etkileme geçiş alanı içinde yer aldığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilen imar planı değişikliği talebi onaylanmadığı için durdurulmasının istendiğini dile getirdi.
     Meydanın ilçeye değer katmak için değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun açılışa gelmesinin sağlanması amacıyla yapıldığını öne süren Mete, şöyle konuştu:
     Meydanda kural tanımadan kaçak binalar yapılıyor. Kılıçdaroğluna söz verilmiş ve açılışa davet edilmiş. Belediye Başkanı Ali Acar, genel başkanına mahcup olmamak için vatandaşın parasını çöpe atıyor. Valilik inşaat durdurulmadığı için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Biz de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. İnşaatın bir an önce durdurulması gerekiyor.
     Bu arada, Marmaris Belediyesinden yapılan açıklamada ise Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı incelemede, inşaatın devam etmesi yönünde karar verildiği iddia edilmişti.
     (LK-KG-GÜÇ)
<< Önceki Haber Marmariste kent meydanı inşaatı tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER