Marmariste şiddetli yağış ve fırtına

Marmariste şiddetli yağış ve fırtına -İlçede son 24 saatte metrekareye 70 kilogram yağış düştü, rüzgarın hızı ise saatte 65 kilometreyi buldu


MUĞLA (A.A) - Marmariste etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiliyor.
     Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış, zaman zaman sağanağa dönüştü. İlçede son 24 saatte metrekareye 70 kilogram yağış düştüğünü bildiren yetkililer, güneydoğu yönünden esen rüzgarın hızının ise saatte 65 kilometreyi bulduğunu kaydettiler.
     Yağışın ardından toprağın gevşemesi sonucu Marmaris-Datça Karayolunun Armutalan beldesi Seyir Tepesi mevkisinde heyelan meydana geldi. Bir süre kapalı kalan yol, Armutalan Belediyesi ekiplerinin yola düşen kaya parçaları ve toprağı iş makinelerinin yardımıyla temizlemesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.
     Aynı bölgede kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir araç, uçurumun kenarında bariyerlere çarparak durabildi. Kazada araçta maddi hasar oluştu.
     Yağış ve fırtına nedeniyle Yat Limanındaki bazı restoran ve kafeteryaların reklam tabelaları ile masa ve sandalyeleri zarar gördü. İşletmelerin önünde duran çok sayıda büyük saksının rüzgarın etkisiyle devrildiği görüldü.
     Yat Limanından denize dökülen Azmak Deresinde bağlı bulunan balıkçı tekneleri de olumsuz hava koşullarından etkilendi. Sabah saatlerinden itibaren sahipleri teknelerinin içine dolan suyu boşalttı, uçan brandaları yeniden kapattı.
     Bu arada Marmaris Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, yağışlar nedeniyle ilçede şu ana kadar herhangi bir su baskını veya taşkın olayı yaşanmadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmariste şiddetli yağış ve fırtına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER