MASİAD Başkanı Çalımcı:

MASİAD Başkanı Çalımcı: MOSBde faaliyet gösteren dev firmalar, vergilerini Manisada ödesin


MANİSA (A.A) - Manisa Sanayici İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Muhittin Çalımcı, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde (MOSB) faaliyet gösteren büyük firmaların vergilerini Manisada ödemeleri çağrısı yaptı.
     Çalımcı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir bir kafeteryada düzenlediği basın toplantısında, Manisaya dışarıdan gelerek yatırım yapan büyük firmaların vergilerini Manisada ödemeleri durumunda, Manisanın vergiden alacağı payın daha da artacağını belirtti.
     MOSBdeki fabrikaların büyük çoğunluğunun, il dışındaki firmalara ait olduğuna işaret eden Çalımcı, şunları kaydetti:
     Vestel gibi büyük şirketler Manisada şu anda çok fazla. Özellikle bu şirketler vergilerini Manisada ödemiyorlar. Bunların merkezleri İstanbulda ve ödedikleri vergiler İstanbula gidiyor. MOSBde faaliyet gösteren dev firmalar, vergilerini Manisada ödesin. Manisanın bunlardan aldığı pay çok düşüktür. 2014 yılında Manisa büyükşehir belediyesi olduğunda eğer bir kanun tasarısı çıkar ve vergilerin büyük bir payı Manisada kalacak olursa veya bu büyük firmalar yerel olarak Manisada vergilerini ödeyecek olurlarsa, Manisanın vergilerden alacağı payda artacaktır. Böylece Manisada daha çok gelişecektir.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber MASİAD Başkanı Çalımcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER