Mavi Marmaraya yönelik saldırıya ilişkin dava

Mavi Marmaraya yönelik saldırıya ilişkin dava -Saldırıda babasını kaybeden Yusuf Bilgen: Mahkemenin iddianameyi doğrulayacak bir karara varmasını bekliyoruz


SİİRT (A.A) - Ayhan Mergen/Zekeriye Güneş- Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail saldırısında hayatını kaybeden İbrahim Bilgenin oğlu Yusuf Bilgen, davaya ilişkin olarak, Mahkemenin iddianameyi doğrulayacak bir karara varmasını bekliyoruz dedi.
     Gazzeye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince uluslararası sularda düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Siirtli İbrahim Bilgenin ailesi, yarın İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak davanın, iddianame doğrultusunda ve kısa sürede sonuçlanmasını umuyor.
     AA muhabirine konuşan İbrahim Bilgenin oğlu Yusuf Bilgen, olayın öncesini anlatırken, babasının şehit olacağının içine doğduğunu, olaydan önce birçok kişiyle bunu paylaştığını söyledi.
     Babasının herkes tarafından sevilen sayılan bir insan olduğunu ve Mavi Marmaraya insani yardım amacıyla katıldığını kaydeden Bilgen, şöyle konuştu:
     Maalesef herkesin bildiği vahim olaylar yaşandı ve o şekilde şehit düştü. Her ne kadar insani yardım amacıyla Gazzeye gidiyorlarsa da İsrail devleti kendisinden bekleneni yaptı. Vahşice bir müdahalede bulundu. İnsan haklarını, hukuk kurallarının hepsini çiğneyerek gemiye müdahale etti. Onlar da bunu bildikleri için şehit olmaya hazırlardı. Sonrasında güzel gelişmeler oldu. Fakat bir süre durulma yaşandı. Bir nevi Mavi Marmara olayı sanki gündemden düşürülmek isteniyor gibi davranışlar sezdik. İddianamenin de hazırlanması biraz uzun sürdü. Fakat beklentilerimizi karşılayan bir iddianame gördük. Mahkemenin iddianameyi doğrulayacak bir karara varmasını bekliyoruz. Sürecin çok uzatılmamasını istiyoruz. Umarım ki böyle bir sonuçla karşılaşırız.
     Medyada zaman zaman İsrail ile ilişkilerin kesilmediği yönünde yorumlar yapıldığına işaret eden Yusuf Bilgen, İlişkilerimizin tamamen kesilmesi yönünde bir beklentimiz var. Hükümet tarafından gösterilen tepkinin aynen devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zaman zaman hükümet yetkilileri şartları tekrar ediyor. İsrail tabii kendince medya gücünü kullanarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Ancak hükümet güzel bir karşılık vererek, üç şartımızın olduğunu sürekli tekrar ediyor. Bu bizi mutlu ediyor diye konuştu.
    
     -Olay-
    
     İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazzeye yardım malzemeleri götüren Mavi Marmara gemisine, 31 Mayıs 2010 tarihinde, Gazzeye yakın uluslararası sularda İsrail ordusunca saldırılmış, olayda 9 Türk vatandaşı katledilmişti.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mavi Marmaraya yönelik saldırıya ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER