Mavi Marmara baskınının yıl dönümü

Mavi Marmara baskınının yıl dönümü -İzmitte Kartepe İnsan Hakları Derneği üyesi grup, Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıyı protesto etti


KOCAELİ (A.A) - Kartepe İnsan Hakları Derneği üyesi grup, Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıyı protesto etti.
     İzmit ilçesindeki Sabri Yalım Parkında toplanan grup adına açıklama yapan derneğin yönetim kurulu üyesi Orhangazi Ergin, Mavi Marmara gemisinin Kudüse insani yardım malzemesi götürmek için yola çıktığını belirterek, geminin uluslararası denizde saldırıya uğradığını hatırlattı.
     Mavi Marmara gemisinin savaş gemisi olmamasına rağmen saldırının gerçekleştirildiğini ifade eden Ergin, saldırıda 9 gönüllünün yaşamını yitirdiğini anımsattı.
     Ergin, kendilerini en çok üzüntüye sevk eden kelimenin İsrailden izin alınmalıydı söylemi olduğunu belirterek, Yardım konusunda kararlı tutumundan dolayı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfını (İHH) kutluyoruz. En doğrusunu yapmışlardır. Bugün bir gemi çıkarılacak olsa Gazzedekilere yardım için milyonlar hazırdır diye konuştu.
     Ergin, şunları kaydetti:
     İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Gazzeye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail askerlerince Akdenizin uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin olarak olay tarihinde Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi haklarında hazırlanan iddianameyi oy birliği ile kabul etmiştir. Bunu olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Başta İngiltere ve Hollanda olmak üzere, birçok devletin bu kişilerin ülkelere girişinde tutuklanması için mahkeme kararı vardır. Aynı duyarlılığı Türkiyenin de göstermesini istiyoruz.
     Saldırıda hayatını kaybeden 9 gönüllünün fotoğrafının olduğu pankart ile Kudüs bizimle özgürleşecek, bekle bizi ey Kudüs, geliyoruz ve Hepimiz Furkanız, şahadete hazırız yazılı pankartlar açan grup, açıklamanın ardından dağıldı.
     (KY-NEC-KMK)
<< Önceki Haber Mavi Marmara baskınının yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER