Mavi Marmara baskınının yıl dönümü

Mavi Marmara baskınının yıl dönümü -Sakaryada İHH üyesi grup, Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıyı protesto etti


SAKARYA (A.A) - Sakaryada İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi grup, Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıyı protesto etti.
     Orhan Cami meydanında toplanan grup adına konuşan İHH Sakarya temsilcisi Ruhi Ademoğlu, Gazzede uygulanan ambargonun son bulması için 2010 yılı mayıs ayında yola çıkan geminin insani yardım malzemesi götürdüğünü hatırlattı.
     İsrailin 31 Mayıs 2010da 04.30 sıralarında savaş gemileri, denizaltılar, hücumbotlar ve askeri helikopterlerle gemiye uluslararası sularda saldırdığını belirterek, Bu saldırıda 9 iyi insan hayatını kaybetti, 56 yardım gönüllüsü ağır yaralandı. Yaralananlardan Uğur Süleyman Söylemez halen komada. İsrailin bu haksız ve gaddar saldırısı Birleşmiş Milletler, yüzlerce devlet, çok sayıda sivil toplum kuruluşu, hukukçu ve insan hakları kuruluşları ve aydınlarca terörist saldırı olarak nitelendirildi dedi.
     Saldırının ardından geçen 2 yılda İsrailin gitgide yalnızlaştığını dile getiren Ademoğlu, İsrailin yaptıklarını meşru göstermek için gerçekleri çarpıtarak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade etti.
     Ademoğlu, tüm devletlerin stratejik ortaklıklarını dünya halkları ve insanlığın geleceği için adaletten ve insanlığın ortak değerlerinden yana kullanmasını istediklerini kaydederek, şöyle konuştu:
     Uluslararası mekanizmalara, devlet başkanlarına, İslam baharını yaşayan devletlere, dini liderlere sesleniyoruz. Gazzeye uygulanan abluka kalkmalıdır. Kudüste evlerin ve mabetlerin yıkımı durdurulmalıdır. Kudüs özgür olmalıdır. Filistin halkı hak ve özgürlüklerine kavuşmalıdır. İsrailli sorumlular yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Adalet tecelli etmelidir. Biz yeryüzünde adaletin tesisi için kararlıyız, takipçisiyiz ve vazgeçmeyeceğiz. Adalet mutlaka tecelli edecektir.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
     Orhan Cami meydanında Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi gün boyu açık kalacak.
     (MUH-ÇAT-KMK)
<< Önceki Haber Mavi Marmara baskınının yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER