Mavi Marmara davası

Mavi Marmara davası -Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Özen: "İsrail Hükümetinin, hangi gerekçe ile özür dilediğine ve tazminat ödemeye hazır olduğuna dair siyasi tartışmalar bir yana bırakılıp, hukukun gereğinin yerine get


MANİSA (A.A) - Adnan Menderes Demokrasi Platformu ve Türkiye Demokrat Gazeteciler Platformu Başkanı Hakan Özen, Mavi Marmara davasının 3. duruşmasının bu hafta gerçekleştirileceğini belirterek, "İsrail Hükümetinin, hangi gerekçe ile özür dilediğine ve tazminat ödemeye hazır olduğuna dair siyasi tartışmalar bir yana bırakılıp, hukukun gereğinin yerine getirilmesi engellenmemelidir" dedi.
     Özen, yaptığı yazılı açıklamada, yarın Çağlayan Adliyesinde 3. duruşması gerçekleştirilecek Mavi Marmara davasının, mağdur ve mazlum milletlerin ortak davası olduğunu savundu. "Kasten insan öldürme" suçunun işlendiği gerekçesiyle açılan davanın, özürle ve ödenecek tazminatla ortadan kalkmasının mümkün olmadığını belirten Özen, açıklamada şu görüşlerine yer verdi:
     "İsrailin gerçekleştirdiği akıl almaz, insanlık dışı tutumuna karşı çıkış süreci, aynı zamanda demokrasi, milli duruş, milli birlik ve beraberlik örneğidir. İsrail Hükümetinin, hangi gerekçe ile özür dilediğine ve tazminat ödemeye hazır olduğuna dair siyasi tartışmalar bir yana bırakılıp, hukukun gereğinin yerine getirilmesi engellenmemelidir. İnsanlarımızı öldürenler bulunmalı ve yargı önüne çıkarılıp hesabı sorulmalıdır. Maddi hakikate ulaşmak ve saldırının sorumlularından hesap sorulması amacıyla açılan ceza davası sonuçlandırılmadan adalet sağlanamayacağı gibi, Türk Milleti ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları huzura kavuşamayacaktır."
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Mavi Marmara davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER