Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Çelik:

Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Çelik: -Gaziantep saldırısı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suça karşı bütün insanlık ailesini adalet nöbetine davet ediyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Gaziantep saldırısının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirterek, bu suça karşı bütün insanlık ailesini adalet nöbetine davet ettiklerini bildirdi.
     Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramının ikinci günü Gaziantepte bir araca yerleştirilmiş bombanın patlatılması sonucu 9 sivil ve masum insanın hayatını kaybettiğini, oluşan maddi zararın yanı sıra toplum hafızasında, vicdanında tamir edilmesi güç yaralar açıldığını anımsattı.
     Saldırı sonucunda, sokaktan geçmekten başka suçu olmayan insanların hayatını kaybettiğini hatırlatan Çelik, şunları kaydetti:
     Her ne sebeple ve her kim tarafından gerçekleştirilmiş olursa olsun bu terör saldırısını telin ediyoruz. Kamu otoritesine insanların yaşam güvenliğini temin etme zorunluluğunu hatırlatıyor, bu yükümlülüğünün hiçbir şekilde mazeret kabul etmeyeceğini beyan ediyoruz. Kamu otoritesinden suçluların bir an evvel sağlıklı şekilde tespit edilerek yakalanmasını ve hukuk devleti kuralları çerçevesinde adaletin tesis edilebilmesi için suçluların adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz.
     Çelik, Gaziantep saldırısı sonrası hayatlarını kaybeden insanların unutulmaması ve adalet talebinin kamuoyunda daha yüksek sesle dile getirilmesi için saldırıda hayatını kaybeden 9 insan için 9 gün boyunca tutacakları adalet nöbetlerini başlattıklarını, 9 gün boyunca sürecek olan adalet nöbetlerine, yürüyüşünü vicdanıyla birlikte sürdürebilen bütün insanları davet ettiklerini kaydetti.
     Çelik, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralananlara şifa, geride kalanlara sabrı niyaz ettiklerini ifade ederek, Gaziantep saldırısı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suça karşı bütün insanlık ailesini adalet nöbetine davet ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER