MEDAŞ, bu yıl 140 milyon liralık

MEDAŞ, bu yıl 140 milyon liralık yatırım planlıyor


KONYA (A.A) - MEDAŞın 2012 yılında 140 milyon lira tutarında yatırımı programına dahil ettiği bildirildi.
     MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, yazılı açıklamasında, MEDAŞın 2010-2011 yıllarında toplam 160 milyon lira yatırım yaptığını, 2012 yılında da 140 milyon lira tutarında yatırımı programına dahil ettiğini belirtti.
     Yatırım programının, her bölgenin ihtiyacına göre, can ve mal güvenliğinin sağlanması, elektrik tesislerinin yer altına alınması, elektrik olmayan yerleşim yerlerine enerji temininin sağlanması gibi önceliklerin dikkate alınarak hazırlandığını vurgulayan Kazazoğlu, şunları kaydetti:
     Devir sonrasında bakıma ihtiyaç duyulan tesisler tespit edilerek, program dahilinde bu tesislerin büyük kısmının bakımını yaptık. Kapasitesi yetersiz hale gelmiş trafolarımız ve bunların dağıtım panolarının yenilenmesini de programa dahil ettik.
     Akıllı Şebeke kurma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kazazoğlu, şunları ifade etti:
     Bugün akıllı şebeke kapsamında Türkiyenin hiçbir yerinde olmayan sistemler MEDAŞta kullanıma girmiştir. Akıllı şebeke sistemiyle Coğrafi Bilgi Sistemi, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, Çağrı Merkezi ve Araç Takip Programları gibi sistemlerin entegrasyonu ile sorunlara tek merkezden, anında müdahale edilecektir.
     Teknolojik yatırımlar çerçevesinde MEDAŞın Türkiyenin ilk resmi güneş enerjisi santralini kurmaya başladığını anlatan Kazazoğlu, şöyle devam etti:
     200 KW gücündeki santral ağustos ayı içerisinde üretime geçecek. Bu proje MEDAŞın hizmet verdiği bölgeler için önemli bir proje olacak. Kurulacak güneş enerjisi santralleriyle doğayla tamamen barışık, temiz enerji elde edeceğiz.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber MEDAŞ, bu yıl 140 milyon liralık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER