Medicana Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet

Medicana Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sayar: Sahur ve iftarda sıvı alımı çok önemli, iftardan sahura kadar olan saat aralığında azar azar, sık sık su tüketmeli


SAMSUN (A.A) - Medicana Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet Sayar, sahur ve iftarda sıvı alımının çok önemli olduğunu, iftardan sahura kadar olan saat aralığında azar azar, sık sık su tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
     Sayar, ramazan ayında genellikle en az 1-2 kilo alındığını, bu ayı kilo almadan bitirmek için bilinçsizce yapılan beslenme planlarının ise sağlık problemlerine davetiye çıkardığını belirtti.
     Ramazan boyunca uzun süre aç kalmanın metabolizmayı yavaşlattığını vurgulayan Sayar, iftar ve sahurda çok yağlı ve baharatlı olan yiyeceklerden kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.
     Sayar, ramazan pidesinin kan şekerini yükselttiği için 3-4 günde bir tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, şu tavsiyelerde bulundu:
     Mutlaka sahura kalkılmalı. Sahur yemeklerinde seçilen besinler yüksek enerji içeren ve kolay hazmedilecek besinler olmalı. Orucunuzu öncelikle oda ısısında su içerek açın. Daha sonra 1 kase çorbayı yavaş yavaş tüketin. Yemeğe biraz ara verdikten sonra özellikle ramazanın ilk haftası zeytinyağlı bir sebze yemeği ve salata ile iftarınızı tamamlayabilirsiniz. Sahur ve iftarda sıvı alımı çok önemli, iftardan sahura kadar olan saat aralığında azar azar sık sık su tüketmeli. Bitki çaylarını sıcak suyla demledikten sonra soğutup içine dilimlenmiş limon, kabuk tarçın ve elma dilimleri koyarak için.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Medicana Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER