Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl

Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl dönümü -AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Mehmet Akifin yalnız vatan ve millet hizmetleri değil, edebiyatımızdaki emsalsiz yeri de doldurulamaz


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Mehmet Akif Ersoyun yalnız vatan ve millet hizmetlerinin değil, Türk edebiyatındaki emsalsiz yerinin de doldurulamayacağını bildirdi.
     Özçelik, Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ersoyun, Kurtuluş Savaşının en zor günlerinde yazdığı İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitlerine adlı şiirleriyle hemen her Türk evladının hafızasında ve kalbinde yaşamaya devam ettiğini kaydetti.
     Ersoyun yazı, şiir ve vaazlarıyla halkı milli mücadeleye çağırdığını, yüreğindeki iman ve umudu cami kürsülerinden eşraf ziyaretlerine kadar her yerde haykırdığını anlatan Özçelik, açıklamasında şunları kaydetti:
     Hayatı boyunca yayımladığı şiir ve makalelerinde hep bağımsızlık ülküsünü işledi. Batının sahip olduğu medeniyeti inkar etmedi, aksine bu uygarlığın ulaştığı düzeye İslam toplumlarının da ulaşması dileğini dile getirdi. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşında, Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir.
     Özçelik, Mehmet Akif Ersoyun Burdur ile anılmasının gurur kaynağı olduğunu bildirdi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) misyonunun vatana Mehmet Akifler kazandırmak olması gerektiğini ifade eden Özçelik, açıklamasında, Binlerce yıl ötesinden günümüze bakın, gelmiş geçmiş bunca millet arasında kaçı büyük millettir, büyük millet olmuş ve kalabilmiştir. Her milletin tarihinde ona, düşünceleri ile ilmi, irfanı, aklı, ahlakı, sanatı ve kişiliği ile yön vermiş insanlar vardır. Milletleri millet yapan ve yaşatan insanlar unutulmaz. Mehmet Akifin yalnız vatan ve millet hizmetleri değil, edebiyatımızdaki emsalsiz yeri de doldurulamaz ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER