Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı

Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı -AK Parti Nevşehir İl Başkanı Sunar: Ersoy yazdığı İstiklal Marşı ile de milletimizin yazdığı destanı şiirleştirmiş ve yine onun asıl sahibine millete armağan etmiştir


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, milli şair Mehmet Akif Ersoyu rahmetle andıklarını bildirdi.
     Sunar, Ersoyun vefatının 76. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mehmet Akif Ersoyun eserleri, fikirleri, örnek kişiliği ile Türkiye tarihinde ve edebiyatta önemli izler bırakan, ülkemizin son yüzyılda yetiştirdiği en önemli fikir adamlarından biri olarak adını tarihe yazdırmış nadide bir şahsiyet olduğunu vurguladı.
     Kurtuluş Savaşı sürecinde yazdığı yazılar ve camilerde verdiği hutbeler ile halkın duygularını coşturan Mehmet Akif Ersoyun, milli mücadeleye önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Sunar, şunları kaydetti:
     1. Mecliste Milletvekili olarak da görev yapmıştır. Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşı ile de milletimizin yazdığı destanı şiirleştirmiş ve yine onun asıl sahibine millete armağan etmiştir. İstiklal Marşımızın kabulü ile Milli Şair unvanını alan Mehmet Akif Ersoy kişiliğinden ve duruşundan asla taviz vermemiş, ömrünün sonuna kadar inandıkları için gayret göstermiştir. 1925 yılında Mısırda bulunduğu sıralarda rahatsızlanmış ve Türkiye dönmesinden kısa bir süre sonra hayatını kaybetmiştir. Mütefekkir, gazeteci, eğitimci kimliğinin yanında mütevazı duruşu, yüksek şahsiyeti, örnek hayatı, edebiyat dünyasına ve bizlere ölümsüz eserler kazandıran milli şairimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.
    
     Yayıncı: Yücel velioğlu
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER