Mehmetçikten kurtarma operasyonu

Mehmetçikten kurtarma operasyonu -Vanın Başkele ilçesine bağlı Dereiçi köyünde üzerine kaynar su dökülen yaralı ile yaralıyı kurtarmaya gittikleri sırada yolda mahsur kalan sağlık ekibi, Mehmetçik tarafından kurtarıldı (Fo


VAN (A.A) - Vanın Başkale ilçesine bağlı Dereiçi köyünde üzerine kaynar su dökülen yaralı ile yaralıyı kurtarmaya gittikleri sırada yolda mahsur kalan sağlık ekibi, Mehmetçik tarafından kurtarıldı.
     İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Dereiçi köyünde yaşayan ve üzerine kaynar su dökülmesi sonucu yaralanan Nafiye Kayanın yakınları, konuyu 112 Acil Sağlık görevlilerine bildirdi.
     Bunun üzerine yola çıkan sağlık ekibini taşıyan ambulans, köye 2 kilometre kala kara saplandı. Tüm uğraşlara rağmen aracı saplandığı yerden çıkaramayan görevliler, köye yaya olarak ulaştı.
     Yaralı Kayaya ilk müdahaleyi yapan sağlık ekibi, ambulansın saplandığı yerden çıkartılması için köylülerden ve Akçaali Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Mehmetçikten yardım istedi.
     Ambulansın bulunduğu bölgeye giden Mehmetçik, yaklaşık iki saat süren çalışmayla aracı saplandığı yerden çıkardı. Askerlerin yardımıyla evinden alınan yaralı Kaya ise köyün girişine kadar sedye üzerinde taşınarak ambulansa ulaştırıldı.
     Başkale Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Kaya, hastaneye ulaşmasını sağlayan askerlere teşekkür ederek, Allah devletimize ve askerimize zeval vermesin dedi.
    
     Muhabir: Zafer Tayfur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Mehmetçikten kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER