Mehmetli Barajında sus tutma töreni

Mehmetli Barajında sus tutma töreni


OSMANİYE (A.A) - Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde, çiftiler için büyük bir öneme sahip Mehmetli Barajında su tutma töreni düzenlendi.
     Mehmetli Barajında düzenlenen törene, Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, DSİ Ceyhan Şubesi Müdürü Bekir Pehlivan, Başmühendis Sezer Gezer, İşletme Mühendisi Rafet Oğlakkaya, bazı daire müdürleri, baraj çalışanları ve davetliler katıldı.
     Kaymakam Selçuk Yosunkaya, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldan bu yana yapımı devam eden yükseltme çalışmasıyla Mehmetli Barajında su hacminin 2 katına çıkacağını söyledi.
     Kadirli ve Sumbasa bağlı 14 köydeki çiftçiler için büyük bir öneme sahip olan Mehmetli Barajının yükseltilmesiyle tarımda artış yaşanacağını ve daha önceki yıllarda meydana gelen olumsuzlukların ortadan kalkacağını belirten Yosunkaya, şunları kaydetti:
     Baraj ve göletler tarım ve içme suyu açısından çok önemlidir. Bu barajlarla vatandaşımıza hem içme suyu, hem de kullanma suyu sağlanmıştır. Kadirlinin 17 kilometre kuzeybatısında Kesiksuyu deresi üzerinde bulunan Mehmetli Barajının yükseltilmesi, bölgemize ekonomik ve sosyal birçok katkı sağlayacaktır. Bu çalışma ile bölgemizin ekonomik hayatı daha da canlanacak, tarımsal faaliyetler hız kazanacak ve istihdam sorunlarında ciddi mesafeler alınacak. 1 yıldan bu yana devam eden çalışmaların 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor. Proje kapsamında toplam 137 bin dönüm sahanın sulaması gerçekleştirilecek. Kadirlili ve Sumbaslı çiftçilerimiz bundan böyle daha ucuza daha çok verim elde edecek. Bir tarım şehri olan Osmaniyede barajların artması sadece çiftçilerimize değil tüm bölge halkına yeni imkanlar sunacak. Gayretimiz bütün ilçeleriyle Osmaniyenin tarımda, ticarette, sanayide, üretimde ve her alanda cazip bir merkez olmasıdır. Bugüne kadar elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.
     Dua edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından protokol tarafından barajın suyunun bırakıldığı vananın kapatılması ile su tutma töreni sona erdi.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mehmetli Barajında sus tutma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER