Meksikanın Ankara Büyükelçisi Amaral,

Meksikanın Ankara Büyükelçisi Amaral, Mersin Valisi Güzeloğlunu ziyaret etti


MERSİN (A.A) - Meksikanın Ankara Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlunu ziyaret etti.
     Amaral, ziyarette yaptığı konuşmada, geçen yıl Vali Güzeloğluyla paylaştıkları Mersine fahri konsolosluk açma düşüncelerini hayata geçirdiklerini ve fahri konsolos olarak Sabahattin Memişin görev yapacağını kaydetti.
     Bundan sonraki çalışmalarda iki ülke arasındaki ilişkileri gerek kültürel gerekse ekonomik olarak daha da geliştireceklerini anlatan Amaral, İki taraf olarak gerek Mersini Meksikada, gerek Meksikayı Mersinde her yönüyle tanıtacağız. Fahri konsolosluğu kurmaktaki asıl amacımız Mersindeki ikili iş hacmini artırmak. En çok da bu yönde çalışmalar yapacağız dedi.
     Vali Güzeloğlu ise Meksikanın, Türkiyedeki 3. fahri konsolosluğunu Mersinde açarak, hem Mersinin Meksika ile ilişkisine hem de Türkiye ile olan dostluğuna önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.
     Büyükelçi Amaralın ziyaretinde çok memnun olduğunu belirten Güzeloğlu, Mersin, Türkiyenin İstanbuldan sonra en önemli dış ticaret kenti ve merkezidir. Mersin Limanı Türkiyenin en önemli ikinci büyük limanı konumundadır. Mersin Limanının dünyanın ilk 10 ticari limanı olması hedefindeyiz. Asya, Avrupa ve Amerika kıtaları arasında bir aktarma ve bağlantı limanı olarak öne çıkıyoruz. Gelişecek ticari ilişkiler kapsamında Meksikanın ve Meksikalı şirketlerin bu süreçte Mersinde olmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Amaral, konuşmaların ardından Vali Güzeloğluna Meksikanın tanıtımıyla ilgili bir kitap hediye etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Meksikanın Ankara Büyükelçisi Amaral, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER