Melen Çayı rafting tutkunlarının gözdesi oldu

Melen Çayı rafting tutkunlarının gözdesi oldu -Düzcede 15 kilometrelik parkuruyla rafting tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Cumayeri ilçesi, temiz doğası ve yöresel yemekleriyle ziyaretçi akınına uğruyor (Fotoğr


DÜZCE (A.A) - Melen Çayındaki 15 kilometrelik parkuruyla rafting tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Cumayeri ilçesi, temiz doğası ve yöresel yemekleriyle ziyaretçi akınına uğruyor.
     Melen Çayındaki rafting tesislerinin işletmecisi Şaban Yıldırım, AA muhabirine işletmenin 2005te faaliyete başladığını belirterek, Düzcede raftingin son 10 yılda hızla canlandığını söyledi.
     Hizmete başladıkları ilk yıla göre tesislere olan ilginin 10 kat arttığına dikkati çeken Yıldırım, Müşterilerimizin yüzde 90ı genellikle İstanbul ve Ankaradan geliyor. Genelde çalışan, yönetici pozisyonundaki insanları tesisimizde misafir ediyoruz dedi.
     Parkurun zorlu olmadığını, dinlendirici olduğunu dile getiren Yıldırım, Tabii zor şartları da var. Özellikle mart ve nisan aylarında suyun debisi çok arttığından dolayı rafting çok daha zevkli hale geliyor. Profesyonellerin de rafting yapabileceği cazibe merkezlerinden biri diye konuştu.
    
     -Düzce Rafting, eko turizm de yapıyor-
    
     Yıldırım, rafting sporunun eğlenceli ve güzel bir spor dalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Biz ne kadar burada yoğunlaşıp ne kadar çok sayıda insanı buraya çekersek o kadar güzel olacaktır. Şu anda köyün tüm gençleri bize çalışıyor. Eko turizm yapıyoruz aynı zamanda. İnsanları farklı şeylere de yönlendirebiliyoruz. Düzce Rafting, Türkiyede artık cazibe merkezi haline geldi. Günden güne büyüyoruz. İnşallah daha da iyi olacak.
     Buraya gelmeden önce müşterilerimiz bizden randevu alıyor. Açık büfe kahvaltı yaptıktan sonra müşterilerimizi botlara bindiriyoruz. 15 kilometrelik parkuru suyun debisi şu an düşük olduğu için 2 saatte bitiriyoruz. Rafting bittikten sonra insanları servis araçlarımızla tesise taşıyoruz. Burada duşlarını alıyorlar. Ardından açık büfe yöresel öğle yemeği ikram ediyoruz. İnsanlara sadece rafting değil de aileleri, eşleri ve çocuklarıyla gelip piknik tarzında eğlence yeri sunuyoruz. Herkes çoluk çocuğuyla rafting yapıyor. Şu ana kadar yaklaşık 50 bin kişiye ulaştık. Hızla büyüyoruz. İnsanları rafting sporunu yapmaya davet ediyorum.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Melen Çayı rafting tutkunlarının gözdesi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER