Melikgazideki kentsel dönüşüm çalışmaları

Melikgazideki kentsel dönüşüm çalışmaları -Ev ve arsaları kamulaştırılan vatandaşlar için yaptırılacak 100 konutun temeli atıldı


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi ilçesinde belediye tarafından ev ve arsaları kamulaştırılan vatandaşlar için yaptırılacak 100 konutun temeli atıldı.
     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osmanlı Mahallesindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kamulaştırılan alanlarda mülkü olanlara hazır daire tekliflerinin çok cazip geldiğini belirtti.
     Bu nedenle hazır konut ürettiklerini ifade eden Büyükkılıç, şöyle devam etti:
     Melikgazi Belediyesi olarak 2 bin 310 sosyal konut inşa ettik. Bu konutları kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanlar ile takas yaparak kavgasız, arbedesiz yıkımlar gerçekleştirdik. 17 Kasım günü Karacaoğlu Mahallesinde 120 dairelik sosyal konutların temelini attık. Bugün 100 dairenin daha temelini atıyoruz. Bu bizim kentsel dönüşüme verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Kayseride kentsel dönüşüm projesinde sosyal konutların büyük payı ve önemi vardır. Sonuçta 1994 yılında başlatılan ve bugün bütün hızı ile devam eden modern yapılaşma Melikgazi ilçesinin referans belediye olarak anılmasına ve bilinmesine neden olmuş ve sonuçta Kayserimiz kazanmıştır.
     Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan ise Melikgazi Belediyesince yapımına başlanılan sosyal konutlar ile ilçede hem modern kentleşmeye öncülük edildiğini, hem de kamulaştırılan alanlarda mülkü olanların mağdur edilmediğini kaydetti.
     Törenin ardından belediye tarafından 3 bin kişiye aşure ikram edildi.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Melikgazideki kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER