Memur maaşlarına yapılan zam

Memur maaşlarına yapılan zam -Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yel: İş adamları için 2 milyar lira kaynak aktaranlar, 4 milyon 500 bin kişi için 5 milyar 500 milyon lirayı çok gördü


BİLECİK (A.A) - Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, İş adamları için 2 milyar lira kaynak aktaranlar, 4 milyon 500 bin kişi için 5 milyar 500 milyon lirayı çok gördü dedi.
     Yel, Cumhuriyet Meydanında yaptığı açıklamada, 1 milyon emekli, 2 milyon 400 bin memur, yüz binlerce dul ve yetimin umutlarının suya düştüğünü kaydetti.
     Bugünün memur, emekli, dul ve yetimler için adeta kara bir gün olduğunu öne süren Yel, şöyle konuştu:
     İş adamları için 2 milyar lira kaynak aktaranlar, 4 milyon 500 bin kişi için 5 milyar 500 milyon lirayı çok gördü. 2010 yılında anayasa değişikliği yapılırken, önümüzdeki tehlikeyi anlatmaya çalıştık. Grev hakkımızı yok sayan, toplu sözleşme hakkımızı mali ve sosyal haklarla sınırlamayı amaçlayan bir değişikliğin kamu görevlileri ve emeklilerimizin geleceğini karartmak isteyenlerin oyunu olduğunu anlattık. Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, tarafsız olmasının zorunlu olduğunu belirttik. 4688 sayılı Kanun değiştirilirken de diğer sendikaları, kişisel hırslara kapılmadan, siyasi ve ideolojik saplantıdan uzak kalarak, aklıselim düşünmeye davet ettik. Bu kanunun geniş katılımlı, uzlaşmaya dayanan ve gerçek anlamda pazarlık yapılabilecek şekilde yasalaşması için birlikte mücadele etmeyi önerdik. Onlar ise nefislerini aşamadı.
     (RÇ-DA)
<< Önceki Haber Memur maaşlarına yapılan zam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER