Memur temsilcileri Vali Oğuzu ziyaret etti

Memur temsilcileri Vali Oğuzu ziyaret etti


ISPARTA (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Isparta il temsilcisi Ali Balaban ve sendika üyeleri, Memurlar Günü dolayısıyla Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti.
     Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, örgütlü toplumlarda sendikaların çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Örgütlü toplum, çağdaş toplum demektir diyen Oğuz, demokrasinin, tam manasıyla örgütlü toplumlarla yaşanılabileceğini kaydetti.
     Bu bakımdan sendikalara çok önem verdiğini dile getiren Oğuz, Çünkü insanlar, gruplar olarak, meslek mensupları olarak seslerini daha güzel duyurabilmektedirler dedi.
     Türkiyede kamu çalışanlarının çok farklı yönleri olduğunu belirten Oğuz, şöyle konuştu:
     Bizde devlet terbiyesi dediğimiz bir hadise var. Bu geleneğimiz binlerce yıllık bir gelenektir. Sözleşmeli olması veya atamayla gelmesi hiç önemli değil, devlette görev yapıyorsa o, devletin memurudur ve bu bakımdan ona özel bir önem verilir. Bu doğrultuda devlet memurunun saygınlığını korurken, memur da devletinin saygınlığını korur. Yani devletimize önem verdiğimiz için memurumuzun da saygın olmasını isteriz. Bu bakımdan kamu görevlilerinin hem maddi, hem de moral haklarının üst seviyede olması devletimizi yüceltir.
     Ispartadaki kamu görevlilerinin genel davranış ve tutumlarından çok memnun olduklarını, kamu görevlilerinin dünyaya örnek olacak bir tutum sergilediklerini anlatan Oğuz, Disiplin soruşturması gerektirecek, insanın yüzünü kızartacak kamu görevlisi bütün toplumlarda olduğu gibi burada da olabilir. Binde bir olsa da böyle şeyler insan hayatında olabiliyor. Bu istisnalar Ispartada çok az, ama saygın davranış ve verimli hizmet Ispartada çok yüksek. O bakımdan Isparta Memurlar Gününü kutlamaya layık bir yer. Ispartada görev yapan bütün memurlarımızın gününü canı gönülden kutluyorum diye konuştu.
     Kamu-Sen Isparta temsilcisi Ali Balaban da önceliklerinin devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü olduğunu kaydetti. Bu doğrultuda çalışmalarını fedakarca sürdürdüklerini ifade eden Balaban, Vali Oğuzun Memurlar Gününü kutladı.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Memur temsilcileri Vali Oğuzu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER