Memur zamları

Memur zamları -Eğitim-İş Kastamonu Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal: -Bu saatten sonra kamu çalışanları, ulusal ve uluslarararası hukuktan kaynaklanan hakları olan genel grev de dahil, her türlü eylem ve etkinliği fiili-meşru zeminde ya


KASTAMONU (A.A) - Eğitim-İş Kastamonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal, memurlara yapılan zam ile ilgili olarak kamu çalışanlarının genel grev de dahil, her türlü eylem ve etkinliği fiili-meşru zeminde yapması gerektiğini bildirdi.
     Bal, yaptığı yazılı açıklamada, milyonlarca kamu çalışanı ve emeklilerini ilgilendiren zam kararının, Kamu Görevlileri Hakem Kurulundan çıktığını hatırlatarak, kamu çalışanları ve emeklilerinin 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 yılı için yüzde 3+3 zam alacağını belirtti.
     Hakem Kurulunun 11 kişiden oluştuğunu ve bu kişilerden 7sini doğrudan iktidarın belirlediğini aktaran Bal, Hakem Kurulundan, siyasi iktidardan bağımsız, objektif bir karar çıkacağını beklemediğini ifade etti.
     Bal, kamu çalışanlarının 23 Mayısta iş bırakma eylemi yaptığını hatırlatarak, Hakem Kurulunun bu kararından sonra, tüm kamu çalışanları olarak güçlerini birleştireceklerini belirtti.
     Milyonlarca kamu çalışanı ve onların temsilcileri olan sendikaların yol ayrımında olduğunu öne süren Bal, şunları kaydetti:
     Hakem Kurulunun bu kararından sonra, tüm kamu çalışanları, güçlerini birleştirerek 23 Mayısı aşan eylemleri örecek güce, bilince ve birikime sahiptir. Artık kamu çalışanları sahte sendika yasasıyla ve toplu sözleşme aldatmacasıyla haklarını alamayacağını, yaşayıp görmüşlerdir. Bu saatten sonra kamu çalışanları, ulusal ve uluslarararası hukuktan kaynaklanan hakları olan genel grev de dahil, her türlü eylem ve etkinliği fiili-meşru zeminde yapmalıdırlar.
     (ÖZB-SÖ-NER)

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER