Memurlar ile hükümet arasındaki toplu görüşme

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu görüşme süreci -Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilcisi Karadağ: Ekonomik dar boğazın eşiğinde yaşayan kamu çalışanları için bıçak kemiğe dayanmış durumdadır


SİVAS (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilcisi Başkanı Muzaffer Karadağ, Ekonomik dar boğazın eşiğinde yaşayan kamu çalışanları için bıçak kemiğe dayanmış durumdadır dedi.
     Karadağ, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun memurlar için 2012 yılı için 4+4, 2013 yılı için 3+3 oranında zam verilmesini kararlaştırdığını ifade ederek, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunda memur temsilcileri ile hükümet temsilcilerinin eşit sayıda oluşmadığını belirtti.
     Karadağ, toplu görüşme sürecinin kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, şunları kaydetti:
     Başından itibaren yaptığımız uyarılar da dikkate alınmadı. Elektriğe, doğal gaza, kömüre, temel gıda maddelerine yapılan fahiş zamlar karşısında memur maaşlarının eridiğini söyledik. Bunun yanı sıra Türkiye tarihinde memurlar 5 aydır zam almadan yaşamaya mahkum edildiler. Bütün bunlar karşısında memurların hak ettiği oran bu olmamalıydı. Ekonomik dar boğazın eşiğinde yaşayan kamu çalışanları için bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Biz bu toplu sözleşmeden adalet bekledik. Biz bu toplu sözleşmeden refah payımızı istedik. Yıllardır memurlardan ve emeklilerden esirgedikleri nimette de külfette de adaleti istedik. Toplu sözleşme yaptığınız zaman daha yüksek oranda maaş zammı alacaksınız dediler. Dedikleri bu ise biz kabul etmiyoruz. Kimsenin memurları kandırmaya, aldatmaya hakkı yoktur. Öğretmenleri, PTT çalışanlarını, din görevlilerini, Kamu İktisadi Teşebbüsü çalışanlarını, sağlık ve maliye çalışanlarını, kısaca 2 milyon 100 bin kamu çalışanını yok sayan bin anlayışı kabul etmiyoruz. Hükümet memur, memur emeklisi, Bağ-Kur emeklisi, işçi emeklisi, dul, yetim toplam 200 milyon vatandaşımızı 10 yıldır yok saymıştır. Yüzde 2-3lük zamlarla perişan etmiştir.
    
     (SAE-EMN)
<< Önceki Haber Memurlar ile hükümet arasındaki toplu görüşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER