Memurlara eğitim semineri

Memurlara eğitim semineri


AKSARAY (A.A) - Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından Sayıştay Denetim ve Yargılama Usulu, İmar Kanunu ve Uygulamaları, Kamu İhale Kanunu ve Uygulamaları konulu eğitim semineri düzenlendi.
     İl ve İlçe Özel İdaresi ile kamu kurumlarında görev yapan memurlara yönelik olarak Halk Sağlığı Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim Seminerine, Aksaray Valisi Selami Altınok, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, İlçe Özel İdare müdürleri ile memurlar katıldı.
     Aksaray Valisi Selami Altınok, eğitim seminerinin açılış bölümünde yaptığı konuşmasında, Özel İdare personelinin ihale mevzuatı, imar ve yapı ruhsatı kullanma izinleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatları ve hesap işlerinde sıkıntılar yaşadığını, bu noktada eğitim seminerinin faydalı olacağını söyledi.
     Altınok, Kamu Araştırmaları Vakfının bu tür eğitim seminerleri düzenleyerek çok önemli bir çalışma yaptığını belirterek, seminer programının verimli geçmesini diledi.
     Sayıştay Üyesi Ali Hikmet Tuncer de Avrupa Birliği entegrasyonunda Türkiyenin en büyük kara deliklerinden birisinin memur verimliliği olduğunu söyledi.
     Türkiyede memur sayısının hem çok hem de verimsiz olduğunun belirtildiğini ifade eden Tuncer, kamuda çok ciddi personel reformunun hazırlandığını ifade etti.
     Memurları eğitmek ve bilgilendirmek istediklerini vurgulayan Tuncer, Memurumuzun kendine verilen işte üretken, verimli ve tasarruflu olmasını sağlamaya yönelik çalışma yapmak istiyoruz. Kamu bize bir imkan tanıyorsa biz de ona bir şeyler katarak hizmet vermemiz lazım. Kendimizi geliştirmemiz lazım dedi.
     Konuşmaların ardından eğitim programı başladı. Sayıştay Üyesi Ali Hikmet Tuncer Sayıştay Denetim ve Yargılama Usulü hakkında sunum yaparak, bilgi verdi.
     3 gün sürecek Seminer programında Mülkiye Başmüfettişi Aydın Ölmez tarafından Disiplin ve Soruşturmalar, Dr. Mustafa Çiçek tarafından İmar Kanunu ve Uygulamaları, Yavuz Ateş tarafından Kamu ihale Kanunu ve Uygulamaları hakkında eğitim verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Memurlara eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER