Memurların iş bırakma eylemi

Memurların iş bırakma eylemi -Tarsusta Türk Büro-Sen ile Büro Emekçileri Sendikasına bağlı memurlar, iş bırakma eylemi yaptı


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde Türk Büro-Sen ile Büro Emekçileri Sendikasına bağlı memurlar, iş bırakma eylemi yaptı.
     Yarenlik Alanında toplanan memurlar, slogan atarak protestoda bulundu. Türk Büro-Sen adına basın açıklaması yapan şube başkan yardımcısı Hamdullah Özbulut, fazla mesai ücretlerinin gasp edildiğini ileri sürdü.
     İş yoğunluğu ve personel eksikliği nedeniyle özellikle Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personelinin fiilen fazla mesai yapmalarına rağmen, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ücretlerinin gasp edildiğini savunan Özbulut, Kamu Çalışanları 1 ocak 2013 tarihi itibariyle her ay 200-700 TL arasında gelir kaybına uğratılmıştır dedi.
     Özbulut, siyasi iradenin kamu çalışanlarının haklı taleplerini karşılayacağını ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yarattığı hak kayıplarının biran önce telafi edeceğini umduklarını kaydetti.
     Özbulutun konuşmasının ardından Büro Emekçileri Sendikası adına açıklama yapan şube sekreteri Ali Atlı da, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemenin eşit işe eşit ücretdeğil sadece fazla mesai ücretleri, ikramiye gibi emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden bir düzenleme olduğunu savundu.
     Atlı, İş yerlerimizde yaşanan hak kayıplarını, istihdam belirsizliğini,gelecek kaygılarını,personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğunu birçok kez ifade etmemize rağmen hükümet tarafından sorunlarımızın çözümü için bugüne kadar adım atılmadığı için bugün grevdeyiz diye konuştu.
     Basın açıklamalarının ardından halay çeken memurlar olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Memurların iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER