Meraklılarına bu güvercinler pahalıya mal oluyor

Meraklılarına bu güvercinler pahalıya mal oluyor -Yaklaşık 132 ırk çeşidi bulunan güvercinler, mezatlarda 100 liradan 15 bin liraya kadar alıcı buluyor -Eskişehir Güvercin Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Korkmaz: Bir çi


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Yaklaşık 132 ırk çeşidi bulunan güvercinler, mezatlarda 100 liradan 15 bin liraya kadar alıcı buluyor.
     Eskişehir Güvercin Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Yusuf Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenden iş adamına, diş hekiminden esnafa, spor kulübü başkanından memura kadar birçok meslek dalında güvercin meraklısının bulunduğunu kaydetti.
     Güvercinle ilgilenmenin çok güzel bir hobi olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Bu uğraş insanı, her türlü kötü alışkanlıktan uzaklaştırıyor. Güvercin şehirler arası diyaloğu sağlıyor. Güvercin mezatlarımıza Türkiyenin bir çok ilinden güvercin sever geliyor. Güvercin sevgisi anlatılmaz. Altının değerini nasıl kuyumcu biliyorsa, güvercinin değerinin de bu işle uğraşan bilir. Vatandaşlar arasından güvercin besleyenler hakkında bazı inançlar var. Ancak bunları yıkmak bize düşüyor. Güvercin, dünyada barış ve özgürlüğü temsil ediyor. Güvercin besleyen kişiler de barışı ve özgürlüğü istiyor.
    
     -Irkının özelliklerini taşıyan güvercinlere fiyat biçilemiyor-
    
     Korkmaz, güvercin sevenleri bir araya getirmek için mezatlar düzenlendiklerini belirterek, bu mezatlarda damızlık güvercinlerin satışı gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Mezatlara İstanbul, Ankara, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Çorumdan güvercin sevenlerin geldiğini vurgulayan Korkmaz, Düzenlendiğimiz mezatlarda, yaklaşık 100 liradan 15 bin liraya kadar güvercin satışı oluyor. Bir çift güvercini, otomobille takas eden var. Ancak ırkının bütün özelliklerini taşıyan güvercinlere fiyat biçilemiyor. Bunlara Saf Damar güvercin deniyor dedi.
     Korkmaz, her bölgenin kendine özgü güvercin ırkının bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
     Biz de Mardin Şebap ırkı güvercinleri yetiştiriyoruz. Şebap cinsi güvercin, insanlardan daha fazla talep görüyor. En iyi güvercin ırkı, kendi ırkına ait rengi verendir. Her ırkın kendine has özelliği var. Gözü, burun ve ağız yapısı kuşu anlatır. Orta sınıf dediğimiz ırkının özelliklerini kaybetmiş güvercin sayısı da çok fazla. Bu güvercinlere rağbet de çok fazla değil.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Meraklılarına bu güvercinler pahalıya mal oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER