Merkez Valiliğine atanan Vali Küçük:

Merkez Valiliğine atanan Vali Küçük: -Görev süremdeki en büyük mutluluklarımdan biri, Bartının çevresinde kendinden söz ettiren bir şehir haline gelmesi oldu


BARTIN (A.A) - Merkez Valiliğine atanan Vali İsa Küçük, Görev süremdeki en büyük mutluluklarımdan biri, Bartının çevresinde kendinden söz ettiren bir şehir haline gelmesi oldu dedi.
     Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte göreve başladığı 2006 yılından itibaren gelişen ve büyüyen bir Bartın hedefinde kenetlendiklerini söyledi.
     Bartının turizm, sanayi ve eğitim şehri olması hedeflerinin kısa sürede gerçekleştiğini anlatan Küçük, şunları kaydetti:
     İl genelinde ilköğretim düzeyini tamamlayan kız öğrencilerin ortaöğretime kayıt oranın düşük olduğunu tespit ettik. Bu nedenle çalışmalar başlatılarak devlet-vatandaş işbirliğiyle kız öğrenci yurdu yapımlarına öncelik verdik. Bu ve benzeri yatırımlar sonucunda ilköğretimde kız çocuklarının net okullaşma oranının en yüksek olduğu iller arasında Bartın yüzde 99,91 oranla birinci oldu. Bartın, eğitim alanında yaptığımız bu çalışmalar sonucunda da 2006dan 2012ye kadar büyük mesafelerin alındığı üniversite giriş sınavlarında da kendini göstermiştir. Görev süremdeki en büyük mutluluklarımdan biri, Bartının çevresinde kendinden söz ettiren bir şehir haline gelmesi oldu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Merkez Valiliğine atanan Vali Küçük: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER