Mersinde sağanak

Mersinde sağanak -Kent genelinde etkili olan yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı -İl genelinde elektrik kesintilerine de neden olan yağmur nedeniyle Anamur ilçesinde bir köprü yıkıldı


MERSİN (A.A) - Mersinde kent merkezi ve bazı ilçelerde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.
     Kent merkezinde sabah saatlerinden bu yana şiddetini artırarak etkisini sürdüren sağanak nedeniyle, çoğu caddede trafik akışı engellendi. Yaklaşık 2 saat süren elektrik kesintisine de neden olan yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.
     Su giderlerinin tıkanması nedeniyle özellikle kentin en işlek caddesi konumunda bulunan Adnan Menderes Bulvarında oluşan su birikintileri, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Maddi hasarlı trafik kazalarına da neden olan yağışta bazı araçlar trafikte kaldı. Araç içerisinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye, polis ve belediye ekiplerinin yanı sıra vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.
     Anamurda etkili olan sağanak nedeniyle de, bazı çilek bahçeleri su altında kaldı.
     Ören beldesindeki drenaj kanalında suyun yükselmesiyle kanal üzerinde bulunan köprü yıkıldı. DSİ ekipleri, yıkılan köprünün etrafını temizleyerek suyun akmasını sağlayarak, yolu ulaşıma kapattı. Buna rağmen bazı vatandaşların, köprünün su üzerinde kalan kısmından güçlükle karşıya geçtiği gözlendi.
     Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde ise, evlerini su basan vatandaşlara belediye ekiplerince yardım edildi. Araplı Deresinin denize döküldüğü yerde teknelerini bağlayan balıkçılar da teknelerini kurtarmaya çalıştı.
    
     Muhabir: Ekip / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER