Mersinde sağanak

Mersinde sağanak -Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: -Mersinde yağmur sularının büyük kısmı en geç 1 saat içinde yer altına çekilmiştir


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 2 gün içerisinde metrekareye 50 kilogramın üstünde yağış düştüğünü belirterek, kentte yağmur sularının büyük kısmının en geç 1 saat içinde yer altına çekildiğini iddia etti.
     Özcan, kentte etkili olan yağışlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ortalamanın üstünde bir yağış gerçekleşmesine rağmen, altyapı sayesinde Mersin genelinde bir olumsuzluk ve su baskını yaşanmadığını belirtti.
     Meteorolojiden alınan bilgiye göre 2 günde metrekareye 50 kilogramın üstünde yağış düştüğünü ifade eden Özcan, şunları kaydetti:
     Bazı ufak tefek sıkıntıların dışında Mersinde yağmur sularının büyük kısmı en geç 1 saat içinde yer altına çekilmiştir. Kot farkından dolayı sorun yaşanan birkaç mahalleye de ekiplerimiz anında müdahale etmiştir. Söz konusu yağış dünyanın en gelişmiş ve modern kentinde bile gerçekleşse, caddelerde bir süre su birikmeleri ve göllenmeler olur. Çünkü aşırı ve yoğun bir yağış söz konusudur ve bu yağışın oluşturduğu suların yer altına geçmesi belli bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşir. Nitekim kentimizde 2 gündür yaşanan aşırı yağış sonrasında yağmur suları 1 saat içinde yer altına çekilmiştir. Eğer bu su, aradan saatler ve günler geçmesine rağmen çekilmemiş ve halen ilk andaki durumunu koruyor olsaydı, o zaman altyapıda bir sorun var demektir.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER