Mersinde yapılması planlanan yeni otobüs terminali

Mersinde yapılması planlanan yeni otobüs terminali


MERSİN (A.A) - Mersinde yapılması planlanan yeni otobüs terminalinin, 1 yıl içinde hayata geçirileceği bildirildi.
     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yerleşim yerleri açmak amacıyla Kuzey Mersin projesini hayata geçirdiklerini, bu amaçla kentin kuzeyinde birçok alanı imara açtıklarını hatırlattı.
     Mersinde önceki yıllarda denizin çok kirli olduğunu ve kokudan yanına yaklaşılamadığını belirten Özcan, Karaduvarda yapımını tamamladığımız Türkiyenin en büyük arıtma tesislerinden birisi olan atık su arıtma tesisini bitirdik. Bu sayede Mersin denizinde en ufak bir koku olmamanın yanı sıra, rahatlıkla denize girilebilmektedir. Öte yandan kentin ortasında kalan vahşi çöp depolama alanının yarattığı sıkıntıdan dolayı şehrin dışında yeni bir katı atık düzenli depolama tesisi kurduk. Eski yeri de rehabilite ederek sosyal bir tesis haline getirdik dedi.
     Özcan, kent nüfusunun özellikle son 20 yılda gidirek arttığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu durum beraberinde trafik yoğunluğu da getirdi. Kent trafiğini rahatlatmak için 13 kilometre uzunluğunda 3. Çevre Yolunu hayata geçirdik. Doğu-batı istikametindeki trafik yoğunluğu azaldı. Ayrıca söz konusu yol sayesinde Toroslar ile Mezitli arasındaki mesafe 15 dakikaya indi. Toplu taşımaya da büyük önem veriyoruz. 100 adet yeni otobüs aldık. Ayrıca otobüslerimizde kent kart uygulamasına geçerek, otobüs gelirlerimizi 2 katına çıkardık. Elde ettiğimiz bu geliri, yeni toplu taşıma aracı almada kullanmayı planlıyoruz. MESKİ bünyesinde yaptığımız yatırımlarla ikinci isale hattını çekerek, Mezitli başta olmak üzere birçok yerleşim yerini Berdan suyuna kavuşturduk. Eskiden çok katlı binalarda yaşanan sıkıntısı artık yaşanmamaktadır. Ayrıca kayıp oranını en aza indirmek için şehir içi içme suyu şebeke borularından eskimiş ve çürümüş olan 700 kilometrelik kısmın tamamını yenileriyle değiştirdik.
     Özcan, mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin ihtiyacı karşılamamasının yanı sıra kente de yakışmadığını dile getirerek, 1 yıl içinde yeni otobüs terminalini de hayata geçirerek Mersinlilerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersinde yapılması planlanan yeni otobüs terminali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER