Mersindeki kentsel dönüşüm çalışmaları

Mersindeki kentsel dönüşüm çalışmaları -MTSO Başkanı Aşut: Kentsel dönüşümü bir insanlık hakkı olarak görüyoruz


MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, kentsel dönüşümü bir insanlık hakkı olarak gördüklerini bildirdi.
     Aşut, kentsel dönüşümle ilgili yaptığı açıklamada, Mersinin sadece ekonomik gelişimi değil, sosyal ve kültürel gelişimiyle de yakından ilgilendiklerini, bu konulara bütçe ayırdıklarını ve projeler ürettiklerini belirtti.
     Mersinin kentsel gelişiminin doğru kurgulanmasının kent ekonomisini doğrudan ilgilendirdiğini ifade eden Aşut, Yapılan bir araştırma, kadınların büyük bir çoğunluğunun sadece yetersiz ve güvensiz ulaşım imkanlarından dolayı iş gücüne dahil olamadığını gösteriyor. Yani kadınlarımız çalışmak istiyor ama güvenli, ucuz ve rahat bir ulaşım imkanımız olmadığı için ekonomiye kazandırılamıyor. Kentsel kalitemizin bozukluğunun ekonomiye nasıl zarar verdiğini gösterecek daha başka örneğe ihtiyaç var mı- dedi.
     Aşut sosyal imkanları, spor tesisleri, alışveriş imkanları, AVMleri, gençlik merkezleri, kütüphaneleri ve benzeri sosyal imkanları doğru kurgulansa bazı mahallelerdeki çocukların polise taş atacak imkan bulamayacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Caddeleri yeterli genişlikte olan, ana arterlere kolayca bağlanan yolları olan, insanımızın geldiği yerin az gelişmişliğini değil de, yaşadığı kentin modernliğine adapte olabileceği düzgün konutların olduğu bölgeler yaratabilirsek, işte o zaman vatandaşın isteği ve talebi ile bu işi daha kolay başarırız. İşte o zaman vatandaşımız kentsel dönüşümün evlerini başlarına yıkmak olmadığını, aslında modern yaşamın nimetlerinden faydalanmak olduğunun ve bunun bir insanlık hakkı olduğunu anlar.
     Kentsel dönüşümü bir insanlık hakkı olarak gördüklerine dikkati çeken Aşut, şunları kaydetti:
     Uzmanlardan danışmanlık alarak, toplumun şikayetlerine kulak vererek projeler yapıyoruz. Hem sosyal anlamda hem kentsel görünüm anlamında hem de turizmi canlandırmak amacıyla akademisyenlere hazırlattığımız İstasyondan Fenere projemiz ve sergimiz bu dönüşümün yıllar önce kurguladığımız bir parçasıydı. Vali Konağının restorasyonu ile bu proje kısmen başlamıştır. Her açıdan doğru kurgulanmış bir kentsel doku, sosyal donatılar, spor alanları, rekreasyon alanları, ticaret ve sanayi bölgeleri insanca yaşamanın bir gereğidir. MTSO olarak, acil ilgilenilmesi gereken alanlar olsa da, Mersin genelinde birçok bölgenin ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu MTSO Haber Gazetemizde, yazı dizilerimizde, dosya haberlerimizde ve demeçlerimizde sürekli dile getirdik, kamu ile paylaştık.
     Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentin ekonomisine de, sosyal ve kültürel kalitesine de katkı koymaya devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersindeki kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER