Mersinden düzenlenen ro

Mersinden düzenlenen ro-ro gemi seferleri -MTSO Başkanı Aşut: -Mersin, hayata geçirdiği ro-ro hatlarıyla Akdenizde Türkiyenin gücü oldu


MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersinin, hayata geçirdiği ro-ro hatlarıyla Akdenizde Türkiyenin gücü olduğunu belirtti.
     Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin firmalarının bu yılın mayıs ayındaki ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarak 105 milyon dolara yükseldiğini kaydetti.
     Mersinin bu ihracat artışını önemli siyasi, sosyal ve ekonomik sorunlar yaşayan Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarına en yakın dış ticaret illerinden biri olarak gerçekleştirdiğini ifade eden Aşut, şunları kaydetti:
     Mersin-Mısır, Mersin-Trieste (İtalya) ve Mersin/Taşucu-Tripoli (Lübnan) ro-ro hatları artan ihracatımızda en önemli etkiyi yaratmıştır. Mersin lojistik tecrübelerini kullanarak Doğu Akdenizde ticaret ve lojistikte önemli rahatlama sağlamıştır. Bu sadece Mersinin Mısır, Lübnan veya İtalyanın Trieste limanı arasındaki sınırlı bir hareket değildir. Bu hatlar Afrikayı Rusya ve Asyaya, Körfez ülkelerini Kuzeye bağlayan muhteşem bir network olmuştur.
     Sadece Haziran ayında Mersin-Trieste arasındaki iki hatta 1500 ihracat yüklü araç Avrupanın göbeğine indirildi. Mayıs-Haziran ayalarında Mersin-Mısır hattında 600 tır Afrika ve Arap yarım adasına gönderildi. Taşucu-Tripoli arasındaki iki ayrı hatta hem araç, hem de yolcu taşınıyor. Dolayısıyla Mersin ro-ro hatlarıyla Akdenizde Türkiyenin gücü olmuştur.
    
     Muhabir: Veli Gürgah/Anıl Bağrık
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Mersinden düzenlenen ro Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER