Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü -Toroslar Belediyesi, 9. Kuvayı Milliye Yürüyüşü düzenleyecek


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 9. Kuvayı Milliye Yürüyüşü düzenleyecek.
     Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, düzenlediği basın toplantısında, 3 Ocakta düzenleyecekleri yürüyüşün bu yıl 9uncusunu gerçekleştireceklerini belirtti.
     Göreve geldiklerinde 3 Ocak tarihinin kentte sadece protokol, öğrenci ve askerden oluşan bir üçlem içerisinde kutlandığını ifade eden Tuna, Mersinliler için 1970li yıllarda bu etkinliklerin çok özel olduğunu ve herkesin katılımıyla kutlandığını hatırlattı.
     Milli mücadele ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istediklerini dile getiren Tuna, şunları söyledi:
     Geçmişte o şekliyle kutlanan etkinlikleri, Toroslar Belediyesi olarak tekrar ihtişamlı kutlamalara dönüştürmek istedik ve organizasyonları yapmaya başladık. O günden sonra 3 Ocak yürüyüşlerimize insanlarımız sel olup katıldılar. Kuvayı Milliye Anıtından başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar 5 kilometrelik kulvarda gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz, dosta güven veren, düşmana korku salan birlikteliğin nişanesi oldu.
     Ülke değerlerinin genç nesillere aktarılarak, yaşatılabileceğini anlatan Tuna, Geçtiğimiz yıl her siyasi partiden yönetici arkadaşlarımız, şahsen de olsa yürüyüşe katıldılar. Bu yıl da iştirak edeceklerini düşünüyorum. Türk bayrağının altında bu özel günde o muhteşem karede olabilmek bana göre büyük bir şereftir ve herkesin bu şereften payını almasının gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
     Bir gazetecinin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı konusundaki sorusuna ise, Tuna şu cevabı verdi:
     Millete rağmen siyaset olmaz, bizi seçecek ya da seçmeyecek olanların kararına bakarak, onların işaret ettiği yerde olacağız. millet, anket, teşkilat üçlü yapısından tercih edilirsem aday olurum. Büyükşehir Belediyesinin bu geniş sınırlarına hizmet etmeyi gerçekten çok isterim. O bilgi ve birikime ise, ekip arkadaşlarımızla sahibiz. Yeter ki bize adaylık konusunda yetki verilsin.
     Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, konuşmanın ardından Başkan Tunaya çiçek verdi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER