Mersin, gelirini kent turizmiyle artırmak istiyor

Mersin, gelirini kent turizmiyle artırmak istiyor -MERTİD Başkanı Demir: -Kent turizminin yaygınlaşmasıyla, kentteki otellerin, dolayısıyla turizm sektörünün gelirlerini artırabiliriz


MERSİN (A.A) - Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, kent turizminin yaygınlaşmasıyla, kentteki otellerin, dolayısıyla turizm sektörünün gelirlerinin artırabileceğini söyledi.
     Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada, kentleri ziyaret eden turist sayısında önemli ölçüde artışın yaşandığını ifade etti.
     Turizm konusunda kenti kapsayacak, kenti destinasyon haline getirecek planlamalara ihtiyaç duyulduğunu belirten Demir, şöyle devam etti:
     Kent alanlarındaki düzenlemelerden, ulaşım ve yeşil alanların tasarlanmasına kadar birçok konunun birbiriyle uyum içinde yürütüldüğü bir sistem, Mersinin kent turizminde taşıdığı potansiyeli ortaya çıkaracaktır. Kent turizmini oluşturan en önemli nokta, kentin içinde oluşan cazibe noktaları. Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği dönemde, kent sokaklarında rahatlıkla gezilebildiğini, alışveriş yapabildiğini gördük. Bu kent turizminde çok önemli. Kültürünüz, hoşgörünüz, ulaşım kolaylıklarınız sizin en önemli avantajlarınız ve Mersin bu avantajlara sahip bir kent. Kent merkezinde yapılacak Tarihe Gülümseyen Mersin gibi projeler çok önemli. İstasyon, sahil şeridi, Balık Pazarı, Silifke ve Hastane Caddeleri, yapılacak düzenlemelerle, turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler haline gelebilir.
     Kent turizmi konusunda yapılacak çalışmaların, turizmin 12 aya yayılmasında etkili olacağını belirten Demir, Karboğazı, Mersin-Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesinin yanında Mersin kent merkezini de turizm için cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Kent turizminin yaygınlaşmasıyla, kentteki otellerin, dolayısıyla turizm sektörünün gelirlerini artırabiliriz. Çünkü kent turizmi, kültür, iş, kongre, kruvaziyer, marina, yatçılık, spor, sağlık, eğlence, alışveriş gibi birçok turizm türünü bünyesinde barındırmaktadır. Yapılan araştırmalar, turistlerin şehirlerde yaptığı harcamanın, kıyı turizmi için yapılan harcamadan çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Türkiyede kıyı turizmi kent turizminin önündedir. Gelen turistin yarısından çoğu kıyı şeridinde, kentsel bölge dışındaki tesislerde konaklamaktadır. Kent turizminin, Türk turizmi içindeki payını yükseltmemiz, Türk turizmini 12 aya ve ülke geneline yaymamızla mümkün diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin, gelirini kent turizmiyle artırmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER