Mersin İdmanyurdu 87 yaşında

Mersin İdmanyurdu 87 yaşında -Genel Menajer Baysal: -Tesisleşme ile altyapının kurumsallaştırılması ve artık futbolcu üretebilen bir yapıya kavuşma hedefimiz var


MERSİN (A.A) - Spor Toto Süper Lig temsilcilerinden Mersin İdmanyurdunun, kuruluşunun 87. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
     Kulüp yöneticilerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtına çelenk bırakan Mersin İdmanyurdu Genel Menajeri Salih Baysal, burada yaptığı konuşmada, kulübün Türk gençliğinin, fizik ve moral kabiliyetlerini ulusal ve inkılapçı amaçlara yöneltmek, yurt müdafaası amaçlarını geliştirmek, beden terbiyesi ve spor yapmasını temin etmek amacıyla bir grup tarafından kurulduğunu söyledi.
     Kulübün kuruluşundan itibaren geçirdiği aşamaları ve başarılarını anlatan Baysal, Takımımız 29 sene sonra 2010-2011 sezonunda, Ali Kahramanlının yönetimindeki heyetle Bank Asya 1. Ligini şampiyon tamamlayarak Süper Lige çıkmıştır. Ümit ediyorum ki, uzun yıllar daha bu ligde olacağız diye konuştu.
     Böylesine köklü bir tarihe sahip olan Mersin İdmanyurdunu layık olduğu şekilde yönetmeye ve layık olduğu yerde tutmaya, adeta yeminli ve kararlı olduklarını vurgulayan Baysal, şöyle konuştu:
     Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz ilk günlerde kendimize 3, 6 ve 9 yıllık bir hedef koymuştuk. Çalışmalarımızı da bu plan çerçevesinde yürütmeye azami gayret gösteriyoruz. Birinci 3 yıllık planımızda takımımızı Bank Asya 1. Ligine ve oradan da Süper Lige çıkarma vardı. Taraftarlarımızın da desteğiyle Allaha şükürler olsun ki bu hedefimizi yakaladık.
     Şimdi sırada ikinci 3 yıllık plan çerçevesinde tesisleşme ile altyapının kurumsallaştırılması ve artık futbolcu üretebilen bir yapıya kavuşma hedefimiz var. Yine taraftarlarımızın destekleriyle bunu da en iyi şekilde başaracağımıza olan inancımız tamdır. Üçüncü 3 yıllık planlarımızı yine zamanı geldikçe sizlerle ve Mersinlilerle paylaşmaya devam edeceğiz.
     Baysal, Ramazan Bayramının birinci günü sahalarında çıkacakları ligin ilk maçında çifte bayram yaşamak istediklerini belirterek, bu yüzden Mersinlileri takıma destek olmaya çağırdı.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Mersin İdmanyurdu 87 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER