Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Aslan:

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Aslan: Akkuyu Nükleer Santralinde uygulanması düşünülen VVER1200 reaktör modeli, dünyada denenmemiş bir teknolojidir


MERSİN (A.A) - Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, Akkuyu Nükleer Santralinde uygulanması düşünülen VVER1200 reaktör modelinin, dünyada denenmemiş bir teknoloji olduğunu bildirdi.
     Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Akkuyu Nükleer Santralinin kurulması planlanan bölgeye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilovacık beldesinde dün saat 09.24de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti.
     Depremin Yeşilovacık ve Büyükeceli beldeleri ile çevre köyler ve Gülnar ilçesinde de hissedildiğini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     Büyükeceli beldesinde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Santralinde uygulanması düşünülen VVER1200 reaktör modeli, dünyada denenmemiş bir teknolojidir. İşletmeye alınmayan bir teknolojinin yaratacağı riskler hakkındaki bilgi ve deneyim yetersizlikleri ortada iken deprem kuşağında olan ülkemizde kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya için büyük bir felaket olacaktır. Güvenlik kültürünün yerleşmediği, siyasal iktidarların, bilim insanlarını ve meslek odalarını hiçe sayan politikalarla günü kurtarmaya çalıştığı bir ülkede nükleer santraller tehlike kaynağı olacaktır.
     (VEG-ST)
<< Önceki Haber Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Aslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER