Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar:

Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar: -Bölgeye hizmet edecek havaalanı olmadan ne turizm ne de ihracat daha fazla gelişemez


MERSİN (A.A) - Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Bölgeye hizmet edecek havaalanı olmadan ne turizm ne de ihracat daha fazla gelişemez dedi.
     Mersin Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Servet Özkaya ve Genel Sekreter Ferudun Gündüz, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcarı ziyaret ederek, kent ekonomisi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
     Özkaya, tüm platformları ziyaret ederek öncelikle sorunlarını anlama gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
     Kentin çok sayıda sorunu olduğuna dikkat çeken Özkaya, Ancak bu konuda en öncelikli sorunları tespit edip bunun çözülmesi için MEPin kuruluş amaçlarına uygun olarak yerelde ve hükümet nezdinde etkin lobi yapmaya gayret ediyoruz dedi.
     Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise, Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesinin bir an önce tamamlanması gerektiğini belirterek, turizm ve ihracatın gelişmesi için havaalanı inşaatının başlaması ve hedeflenen süre içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi.
     Bitiş süresi 2014 yılı Haziran ayı olarak belirlenen Çukurova Bölgesel Havaalanının pürüzlerinin aşılamadığını kaydeden Olcar, Kent için yaşamsal öneme sahip olan proje konusunda bir an önce pürüzlerin giderilmesi gereklidir. Bölgeye hizmet edecek havaalanı olmadan ne turizm ne de ihracat daha fazla gelişemez dedi.
     Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesinde yapılacak olan turistik otel inşaatlarının da hala başlamadığına dikkat çeken Olcar, Yatırımcılara yardımcı olup onların sesinin dinlenmesi önemlidir. Ancak onlarında taahhütlerini yerine getirip bir an önce çalışmaya başlamaları gerekmektedir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER