Merzifonda Kitap ve Kültür Şenliği kapsamında

Merzifonda Kitap ve Kültür Şenliği kapsamında öğrencilere kumbara dağıtıldı


AMASYA (A.A) - Amasyanın Merzifon İlçesinde Kitap ve Kültür Şenliği kapsamında öğrencilere kumbara dağıtıldı.
     Merzifon Kaymakamlığı, Belediye ve bazı sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde organize edilen şenlik kapsamında ilçe merkezindeki ilköğretim okullarındaki öğrencilere kumbara dağıtıldı.
     Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şinasi Adıbellinin katılımında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrenciler kitap kumbaraları konusunda bilgilendirdi.
     Mehmetçik İlköğretim Okulundaki kumbara dağıtımında öğrencilere kitap okumanın önemini anlatan Belediye Başkanı Aydınlı, tüm öğrencilerin kumbarasına 1 lira karşılığında kupon attı.
     İlçede 13 bin kumbara dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade eden Aydınlı, şunları kaydetti:
     Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Merzifonumuzda kitap şenliği yapılacak. Şenlik kapsamında ilçede 13 bin kumbara dağıtıldı. Çocukların paralarını kitap kumbarasında biriktirip birkaç gün sonra gerçekleştirilecek imza günü ve sergiden oluşan etkinlikte kitaplarla tanışmaları sağlanacak.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Şinasi Adıbelli ise öğrencilerin harçlıklarından ayırarak sevimli kumbaralarda para biriktirme ve kitap alma alışkanlığı edinmeye yönlendirecek organize ve şenliğin yapılmasına destek veren İlçe Kaymakamlığı, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, MESİAD ve Yağmur Kültür Merkezine teşekkür etti.
     Şenlik kapsamında Pazartesi Günü Akif Gülle Kültür Merkezinde, kitap sergisi ve çeşitli yazarların katılacağı imza günü yapılacak.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Merzifonda Kitap ve Kültür Şenliği kapsamında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER