Merzifon Belediyesi Nikah Memuru Akın:

Merzifon Belediyesi Nikah Memuru Akın: -Nikah kıydıracak çiftler çoğunlukla özel günleri tercih ediyor


AMASYA (A.A) - Merzifon Belediyesi Nikah Memuru Cahit Akın, nikah kıydıracak çiftlerin çoğunlukla özel günleri tercih ettiklerini söyledi.
     Akın, yaptığı açıklamada, çiftler için özel günlerin ve tarihlerin nikah tarihi belirlemede belirleyici olduğunu dile getirdi.
     Sevgililer günü, doğum günleri, tanışma yıl dönümleri gibi özel tarihler nikah tarihi belirlenirken tercih edilirken, gün, ay, yıl aynı olan tarihlerin de rağbet gördüğünü vurguladı.
     Bu yıl için 12.12.2012 tarihinin özel olduğuna ve bu yıl özellikle pek çok çiftin nikah tarihlerini bu güne getirmeye gayret ettiklerine işaret eden Akın, şunları kaydetti:
     Nikah kıydıracak çiftler çoğunlukla özel günleri tercih ediyor. 14 Şubat Sevgililer Günü gibi yazılışı ve rakamları itibariyle aynı olan tarihler de nikahlanacak çiftler tarafından özellikle takip ediliyor. Örneğin bu yıl 12.12.2012 tarihine ilgi büyük. Çiftler hayatlarının en özel anı olan nikahlarını da özel bir zaman diliminde gerçekleştirmek istiyor. Bu yıl Merzifon Belediyesi nikah memurluğuna gelen talepler doğrultusunda 2721 sayılı kanunun 109. Maddesi gereğince 416 nikah işlemi gerçekleştirildi. 416 aile cüzdanı nikahı kıyılan çiftlere verildi. Bunun yanı sıra 60 evlenme izin belgesi de tarafımızdan hazırlanarak başka şehirlerde nikah yapmak isteyen kişilere verilmiştir.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Merzifon Belediyesi Nikah Memuru Akın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER