Merzifon POMEM Müdürü Işık: Amacımız polisi

Merzifon POMEM Müdürü Işık: Amacımız polisi eğitimlerle en donanımlı hale getirmek


AMASYA (A.A) - Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Hüseyin Işık, Amacımız polisi eğitimlerle en donanımlı hale getirmek dedi.
     Işık, POMEMde gazetecilerle bir araya gelerek eğitim ve öğretimde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.
     Yeni eğitim sisteminde polisin günlük hayatta sıkça karşılaştığı olaylara karşı daha deneyimli olmasını sağlayacak bir eğitim planlaması yapılacağını kaydeden Işık, Yeni sistemimizde örneğin bir hukuk dersimiz var. Bir avukatın, bir savcının bilmesi gereken hukuk bilgisi dışında, polisin görevleri dahilinde bilmesi gereken hukuki bilgileri öğrencilerimize vereceğizdedi.
     Yeni dönemde polisin yasalar ve hukuk konusunda çok daha eğitimli olacağını vurgulayan Işık, Amacımız polisi eğitimlerle en donanımlı hale getirmek. Polis ilerde kendi bilmesi gerektiği kadar bilgiye sahip olacak. Staj dönemiyle 9 aylık kısa bir sürede en verimli eğitim vereceğiz. İlerde işini daha iyi bilen polislerin yetişmesini hedefliyoruz diye konuştu.
     Bugüne kadar merkezlerinde 5 bin 655 polis memurunun mezun olduğunu anımsatan Işık, şunları kaydetti:
     Türkiye genelinde faaliyette bulunan toplam 10 Polis Meslek Eğitim Merkezinden 3 tanesi farklı eğitim branşlarına verilmiştir. Bu merkezlerden 7 tanesi POMEM olarak eğitime devam etmektedir. Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü bu eğitim merkezleri arasında yerleşke bakımında birinci, öğrenci kapasitesi bakımından 512 öğrenciyle ikinci sıradadır.
     Işık, polis memuru adaylarının eğitimlerinin 5 Kasımda başlayacağını, 7 Haziran 2013 tarihinde ise sona ereceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur / Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Merzifon POMEM Müdürü Işık: Amacımız polisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER