MESKİ genel kurulu yapıldı

MESKİ genel kurulu yapıldı -Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: -MESKİ olarak 3 yıldır suya, yasal olarak yapmak zorunda olduğumuz TÜFE oranları dışında, 1 kuruş bile zam yapmadık


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MESKİ olarak 3 yıldır suya, yasal olarak yapmak zorunda olduğumuz TÜFE oranları dışında, 1 kuruş bile zam yapmadık dedi.
     Özcan, MESKİ Genel Kurulunda gerçekleşen bütçe görüşmelerinin son gününde yaptığı konuşmada, MESKİnin 2012 yılında gerçekleştirdiği yüzde 92lik performanstan memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Söz konusu performansın gelecek yıl yüzde 100ü bulacağını belirten Özcan, MESKİnin gerçekleştirdiği hizmetler ve projelerle ilgili, bütün meclis üyelerinin olumlu görüş bildirmesini de memnuniyetle karşıladım. Bazı meclis üyeleri meskenlerde uygulanan su fiyatının yüksek olduğunu ve bir indirime gidilmesi yönündeki taleplerini dinledim. Mersinde uygulanan su fiyatları çok değil. Bizim gibi Berdan Barajından su alan ve bırakın büyükşehiri, ilçemiz olan Tarsus Belediyesinin su fiyatları bizden daha yüksek. Kaldı ki atıksu arıtma tesisi, su depoları, içme suyu şebeke borularının değişimi gibi önemli ve büyük maliyetli yatırımların ödemesi, MESKİnin su gelirlerinden yapılmaktadır diye konuştu.
     Özcan, 3 yıldır suya zam yapmadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     MESKİ olarak 3 yıldır suya, yasal olarak yapmak zorunda olduğumuz TÜFE oranları dışında, 1 kuruş bile zam yapmadık. MESKİ elbette bir hizmet kuruluşudur, ancak MESKİ gelirlerinin de hizmete yönelik yatırımlara harcandığının unutulmaması gerekir. Son 10 yıl içinde Avrupa Yatırım Bankasından Karaduvara yapımı tamamlanan atıksu arıtma tesisi için 64 milyon avro, içme suyu şebeke borularının değişimi için Dünya Bankasından 31 milyon avro, batı arıtmanın kurulması için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından 20 milyon avro ile Tece bölgesinde kurulacak kanalizasyon sistemi için yine Dünya Bankasından 17 milyon avro kredi temin edildi. Mersinin kaderini değiştiren bu önemli yatırımlar için temin ettiğimiz toplamda 132 milyon avro civarındaki kredinin geri ödemesi, MESKİnin su gelirleriyle yapılmaktadır. Bu açıdan Mersinde su fiyatları çok yüksek şeklinde eleştirileri yaparken, yaptığımız yatırımlara harcanan paranın kaynağının neresi olduğunun da unutulmaması gerekir.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MESKİ genel kurulu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER