MESKİ Genel Müdürü Ülgen:

MESKİ Genel Müdürü Ülgen: -Mersinde musluklardan akan su, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiyedeki en kaliteli şebeke sularından biri olarak nitelendiriliyor


MERSİN (A.A) - Mersin su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, musluklardan akan suyun Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiyedeki en kaliteli şebeke sularından biri olarak nitelendirildiğini bildirdi.
     Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada, Mersinin, musluktan akan suyun güvenle içilebildiği ender şehirler arasında yer aldığını, bunun İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesinin denetimleriyle de tescillendiğini belirtti.
     Mersin merkez ve ilçelerindeki numune noktalarından alınan kontrol izleme ve denetim izleme numunelerinin sonuçlarının, Berdandan Bardağa ve Mersinde su musluktan içilir sloganlarını desteklediğini ifade eden Ülgen, şunları kaydetti:
     İçme suyu analizleri, başta suyun en çok kullanıldığı yerler olmak üzere, şebeke uç noktalarıyla kirlenme riski yüksek olabilecek bölgelerden alınan numunelerde yapılıyor. Mersinde musluklardan akan su, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiyedeki en kaliteli şebeke sularından biri olarak nitelendiriliyor. Öte yandan sularda dezenfeksiyon amacıyla klorlama yapıyoruz. Suyumuza olan itimadımızın bir göstergesi olarak, vatandaşın MESKİye telefon açıp, Sudan endişe duyuyorum demesi halinde, alınan numuneyi ücretsiz olarak MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarında analizi yapıp, sonuçlarını bildiriyoruz.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MESKİ Genel Müdürü Ülgen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER